Uutiset

Suomen jäätanssipari 11. EM-kilpailuissa

Suomen jäätanssipari Juulia Turkkila – Matthias Versluis ylsi loistokkaaseen EM-debyyttiin Minskissä. Pari luisteli kokonaiskilpailussa sijalle 11 uusin ennätyspistein 168,34.

Nappiin osuneen rytmitanssin jatkoksi Juulia Turkkila ja Matthias Versluis tanssivat myös vapaassa vahvasti. Ohjelman alkuun tuli kuitenkin pieni virhe, kun Matthias Versluis kompuroi twisselsarjassa.

– Ehkä minulla oli tänään vähän jännittyneisyyttä. Nämä olivat ensimmäiset EM-kilpailumme parina, ja päivän odotus oli kauhean pitkä. Onneksi ohjelman muut elementit sujuivat tosi hyvin, ja kokonaissuoritukseen voi olla tyytyväinen, Versluis arvioi kilpailusuorituksen jälkeen.

– Ja EM-kokonaisuuteen, pisteisiin ja sijoitukseemme olemme todella tyytyväisiä.

Suomen pari oli vapaatanssiosuudessa 12. Rytmitanssissa pari oli kaksi sijaa ylempänä.

– EM-kilpailut ovat olleet meille parina iso etappi. Olemme harjoitelleet tällä kaudella todella lujaa, olemme kovassa kunnossa, ja on ollut hienoa huomata, että pystymme siihen tasoon, jota olemme tavoitelleetkin, Juulia Turkkila kiteytti parin tunteita.

Suomalaispari tarvitseekin kovaa kuntoa, sillä EM-kilpailujen jälkeen kilpailukevät jatkuu vilkkaana. Turkkila ja Versluis matkaavat jo helmikuun alussa Saksaan Bavaria Openiin. Maaliskuun alussa pari tähtää opiskelijoiden universiadeihin, maaliskuun loppupuolella taas luistellaan taitoluistelun MM-kilpailut Japanissa.

– Kevät tulee olemaan rankka, mutta olemme juuri siinä vaiheessa uraamme, että tällä kaudella meidän täytyy tehdä itseämme tunnetuksi jäätanssimaailmassa, Turkkila arvioi.

Jäätanssi EM-kultaa otti Minskin jäällä Ranskan pari Gabriella Papadakis – Guillaume Cizeron uudella ennätyksellään 217,98. Euroopan mestaruus on maailman tämänhetkiselle huippuparille jo neljäs.

Jäätanssin EM-hopea meni Venäjälle, Alexandra Stepanovalle ja Ivan Bukininille pistein 206,41. EM-pronssin voittivat uransa ensimmäistä kertaa Italian Charlene Guignard ja Marco Fabbri 199,84.

 

Tulokset http://www.isuresults.com/results/season1819/ec2019/index.htm


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024