Uutiset

Yksinluistelun ja jäätanssin MM-joukkue nimetty

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus on vahvistanut valinnat taitoluistelun MM-kilpailuihin Japaniin 18.-24.3.2019.

Suomen joukkue:

Jäätanssi:         Juulia Turkkila – Matthias Versluis (ei varaluistelijoita)

Naiset:              Viveca Lindfors (varalla järjestyksessä Emmi Peltonen, Jenni Saarinen)

Miehet:             Valtter Virtanen (ei varaluistelijoita)

Joukkueen edustajat on nimetty Suomen Taitoluisteluliiton ja ISU:n asettamien kriteerien mukaisesti. Tullakseen valituksi, kunkin luistelijan on ensi sijaisesti täytynyt ylittää Kansainvälisen Luisteluliiton asettama teknisten pisteiden minimiraja niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassa. Pisteet on täytynyt ylittää jossakin ISU:n kilpailukalenterin kilpailussa. Tämän ohella Suomen Taitoluisteluliitolla on oma valintakriteeristö, jossa yksinluistelussa kauden parhaan pistesaldon (Season´s Best/SB) saanut luistelija valitaan kilpailuun. Jäätanssissa valintakriteeri on kolmen parhaan kilpailutuloksen kokonaispisteiden keskiarvo. Vertailuun otetaan ISU:n kv. kalenterin kilpailut sekä SM-kilpailut.

Viveca Lindfors johtaa kotimaista pisterankingia naisissa. Lindfors luisteli oman ennätyksensä, 194,40, tammikuussa Minskin EM-kisoissa.

Valtter Virtanen ylitti ISU:n vaatimat tekniset pisterajat jo viime kaudella, mikä oikeutti hänelle paikan MM-joukkueessa. EM-edustaja Roman Galay ei ehtinyt yltää vaadittuihin pisterajoihin.

Jäätanssissa Turkkila-Versluis on ainoa suomalaispari, joka on saavuttanut ISU:n pisterajat. Parin kauden ennätys on 172,70.

Suomella ei ole edustusta pariluistelussa.

Suomalaisten Season Best -tilastot.

 

 


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024