Uutiset

Roman Galaylle ja Jenni Saariselle erinomainen kauden avaus Italiassa

Galay rikkoi rajoja – MM-kilpailujen lyhytohjelman teknisten pisteiden raja rikki 

Suomen maajoukkueen Roman Galay ja Jenni Saarinen avasivat kansainvälisen kilpailukautensa lupaavasti Italiassa kilpailtavassa Lombardia Trophyssa.

Roman Galay on lyhytohjelmakilpailun jälkeen miesten sarjan kahdeksantena pistein 67,04. Galay saavutti hyvin sujuneella ohjelmallaan teknisiä pisteitä 34,99, mikä ylitti MM-kilpailuihin vaadittavan lyhytohjelman teknisten pisteiden rajan 0,99 pisteellä.
 – Olen tyytyväinen ohjelmaani ja erityisesti siihen, että ylitin MM-kisarajan. Akseli ja yhdistelmähyppy sujuivat tänään hyvin, mutta virhe ritissä jäi hieman harmittamaan, Galay sanoo. 

Miesten kilpailua johtaa kaksinkertainen MM-pronssimitalisti, Kiinan Boyang Jin 101,09 pisteellä. Vapaaohjelmakilpailu luistellaan sunnuntaina 15.9.2019.

Saarinen ennätysvauhdissa 

Naisten sarjassa Suomen Jenni Saarinen on lyhytohjelmakilpailun jälkeen sijalla kuusi uusilla ennätyspisteillään 57,66. Saarisen ohjelma sujui varmasti ja laadukkaasti hyppypiruettiin osunutta pientä virhettä lukuun ottamatta. 

– Tämä oli mukava kauden aloitus. Ohjelma sujui tänään hyvin, vaikka tietysti lipsahdus hyppypiruetissa harmittaakin vähän. On kuitenkin ihan normaalia, että näin alkukaudesta tulee vielä virheitä. Lähdimme tähän kilpailuun vielä hieman helpotetulla ohjelmalla, mutta kauden edetessä ohjelmaa on tarkoitus vaikeuttaa, Saarinen sanoo.

Naisten kilpailua johtaa vuoden 2015 maailmanmestari, Venäjän Elizaveta Tuktamysheva pistein 73,66. Vapaaohjelmakilpailu luistellaan lauantaina 14.9.2019. 

Myös Suomen jäätanssijat Juulia Turkkila – Matthias Versluis ja Yuka Orihara – Juho Pirinen käynnistävät kilpailukautensa lauantaina 14.9.2019 Italiassa.

Kilpailun aikataulut ja tulokset.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024