Uutiset

Tuloksia maailmalta: Nepela Memorial, JGP-Gdansk

Vasta nelisen kuukautta yhdessä harjoitelleet jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen sijoittuivat Bratislavassa käydyssä kansainvälisessä Nepela Memorial -kilpailussa lupaavasti viidenneksi.

Pirisen ja Oriharan yhteinen kilpailu-ura alkoi vasta viikko sitten käydyssä Lombardia Trophyssa Italiassa. Tuolloin pistepotti 148,48 oikeutti sijalle 11. Bratislavassa oli nähtävissä kuitenkin jo rennompi suoritus, joka siivitti reilun 18 pisteen parannukseen. Parin edelle sijoittuneilla pareilla on jo paljon kansainvälistä kokemusta ja meriittejä, kuten kilpailun voittaneilla Venäjän Victoria Sinitsinalla ja Nikita Katsalapovilla: venäläiset ovat hallitsevia MM-hopeamitalisteja.

Suomalaisten seuraava kansainvälinen kilpailu on Finlandia Trophy Espoo 11.-13. lokakuuta.

Tulokset http://www.kraso.sk/wp-content/uploads/sutaze/2019_2020/20190920_mon/index.htm

Suomalaisnuoret oppimatkalla Puolassa

Suomen Taitoluisteluliitto lähetti tänä viikonloppuna nuoria luistelijoita oppimatkalle arvostettuun junioreiden Grand Prix -sarjaan. Puolan Gdanskissa kilpailivat lohjalainen yksinluistelija Makar Suntsev, 15, ja helsinkiläiset jäätanssijat Daniela Ivanitskiy, 15, ja Samu Kyyhkynen, 14.

Makar Suntsev sijoittui poikien kilpailussa sijalle 24/26 pistein 114,16 ja jäätanssipari Ivanitskiy-Kyyhkynen sijalle 18, 19 parin joukossa. Suomalaiskolmikko myönsi jännittäneensä kovaa haastetta, ja se osin näkyi suorituksissakin. Mutta samalla he kiittivät mahdollisuudesta.

– Kansainvälinen taso junioripojissa on niin paljon kovempi kuin mitä meillä Suomessa, joten tajuan itsekin, miten paljon enemmän ja paremmin minun pitää treenata, Makar Suntsev analysoi.

Ensimmäiseen kansainväliseen kilpailuunsa osallistuneet jäätanssijat hehkuttivat tunnelmiaan värikkäästi sanoin ”sikamahtavaa vaikka jännittikin”.

– Olisi kiva päästä GP-kilpailuun uudestaankin.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/season1920/jgppol2019/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024