Uutiset

Kaksi kultamitalia Bavarian Openista

Suomalaisluistelijoiden kilpailuviikko Bavarian Openissa Saksassa sai hienon startin, kun Iida Karhunen otti keskiviikkona voiton juniorityttöjen kilpailussa ja Petra Lahti juhli kultaa noviisitytöissä.

Vasta 13-vuotias Iida Karhunen on osoittanut kehittyvänsä luistelijana juuri nyt nopeasti. Lappeenrannasta kotoisin oleva yläkoululainen hallitsee kaikki kolmoishypyt ja myös niiden vaikeat yhdistelmät.

Obertsdorfissa Karhunen luisteli ennätyspisteikseen 159,39. Lyhytohjelma oli virheetön, vapaaohjelmaan osui kaksi pyllähdystä hypyissä.

– Lyhytohjelman jälkeen minulla oli tosi hyvä fiilis, vapaan jälkeen ei niinkään. Mutta jäipähän parannettavaa ensi viikon PM-kilpailuihin, Karhunen kuittasi tyynesti virheensä.

Bavarian Openin junioritytöissä kilpaili yhteensä 34 luistelijaa kahdessa eri ryhmässä. Suomalaisluistelijoista lähimmäksi Karhusen tulostasoa ylsi Janna Jyrkinen, jonka yhteispisteet 132,49 riittivät kuudenteen sijaan samassa kilpailuryhmässä kuin Karhunen.

Toinen Suomessa jo juniorisarjassakin menestynyt 13-vuotias, Petra Lahti, kilpaili Obertsdorfissa noviisisarjassa ja otti kilpailuryhmässään ylivoimaisen voiton pistein 138,14. Lahden pisteet olivat parhaat myös kaikkien kahdessa ryhmässä luistelleiden 48 noviisin parissa. Espoolaiskoululaisen molemmat ohjelmat olivat täysin virheettömät.

– Hyvinhän ne menivät ja olen kyllä ylpeä itsestäni, Karhusen tapaan seuraavaksi PM-jäälle Tanskaan tähtäävä Lahti hymyili.

Sekä Petra Lahti että Iida Karhunen kuuluvat taitoluistelun nuorten maajoukkueeseen.

Bavarian Open jatkuu eri lajeissa ja sarjoissa sunnuntaihin asti.

Tulokset: http://www.deu-event.de/results/BO2022/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024