Uutiset

Finlandia Trophy Espoo:Turkkila ja Versluis jäätanssikilpailussa kuudensina

Venäjän Alexandra Stepanova ja Ivan Bukin johtavat Finlandia Trophy Espoon jäätanssikilpailua pistein 79,16. Toisena kilpailussa ovat Espanjan Olivia Smart ja Adrian Diaz 72,61 ja kolmantena Kanadan Carolane Soucisse ja Shane Firus 70,79. Suomalaiset Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat kauden ennätyspisteensä 62,46 ja ovat kuudensina.

Venäläisten rytmitanssi keskeytyi yllättäen, kun hallin katossa roikkuvasta keskuskuutiosta alkoi leijailla jäälle paperisilppua. Ylituomari joutui keskeyttämään ohjelman jäänpuhdistuksen ajaksi. EM-pronssimitalistipari luisteli keskeytyksestä huolimatta henkilökohtaiset ennätyspisteensä.

-Havahduimme vasta tuomarin vihellykseen ja näimme katosta putoavan paperisilpun vasta silloin. Odottelimme rauhassa jäällä, kunnes pääsimme jatkamaan ohjelmaa. Olisimme kuitenkin halunneet esittää kokonaisen ohjelman yleisölle, nyt se oli kahdessa osassa, pari kertoi heti ohjelman jälkeen.

Tarkasti ja tyylikkäästi luistellut suomalaispari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saivat rytmitanssista kauden parhaat pisteet. Pari on kilpaillut jo kahdessa kansainvälisessä kilpailussa tällä kaudella ja nostanut suorituksensa tasoa niistä jokaisessa.

-Meillä oli rauhallinen, mutta päättäväinen fiilis lähtiessämme luistelemaan. Rytmitanssissa elementit tulevat niin nopeasti peräkkäin eikä siinä ehdi hetkeäkään hengähtää, mutta saimme hienosti yleisöstä tukea ja energiaa. Se oli hienoa, Turkkila sanoi tyytyväisenä.
– Huomenna luistelemme klassista musiikkia modernilla liikekielellä. Yritämme saada yleisölle ja itsellemme hyvää fiilistä ja teemme sen, mitä olemme harjoitelleet, Versluis summasi silminnähden iloisena.

Jäätanssin vapaatanssi luistellaan sunnuntaina. Lauantaina suomalaisista vuorossa ovat miesten vapaaohjelmakilpailussa Valtter Virtanen ja Roman Galay. Miesten kilpailu alkaa klo 16.40, jonka jälkeen vuorossa on muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailu.

Tulokset ja aikataulut:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/CSFIN2018/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024