Uutiset

Muodostelmaluistelun huippujoukkueet mukana Marie Lundmark Trophyssa

Artikkelia päivitetty 30.12.2021

Kansainvälinen luisteluliitto ISU on vahvistanut osallistujajoukkueet Turussa 22.–23.1.2022 järjestettävään muodostelmaluistelun Challenger-sarjan kilpailuun Marie Lundmark Trophyyn.  Turun Gatorade Centerissä tullaan näkemään useita kansainvälisesti menestyneitä seniorijoukkueita, mm. Nova Senior Kanadasta, Team Haydenettes Yhdysvalloista sekä Helsinki Rockettes ja Team Unique Suomesta. Lisäksi joukkueita on tulossa Venäjältä, Ruotsista, Sveitsistä ja Italiasta.  Kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa, sillä vuoden 2021 kilpailu jouduttiin perumaan koronapandemian takia.

ISU vahvisti 30.12.2021 lisäpaikat kahdelle suomalaiselle joukkueelle, Marigold IceUnitylle ja Dream Edgesille, joiden Challenger-sarjan kilpailu Bostonissa Yhdysvalloissa peruttiin. Viides suomalaisjoukkue Lumineers, kilpailee kahdessa Challenger-sarjan kilpailuissa heti tammikuun alussa.

Pohjois-Amerikkalaiset suomalaisten haastajina

Suomi on edelleen muodostelmaluistelun huippumaita, sillä se johtaa tilastoja yhdeksällä maailmanmestaruudella. Kotimainen kärki on ollut tasaista alkukaudesta. Team Unique voitti kauden ensimmäisen SM-valintakilpailun Helsingissä pistein 211,24 ja Helsinki Rockettes Espoossa järjestetyn toisen valintakilpailun kokonaispistein 216,76. Helsinki Rockettes on lajin kolminkertainen maailmanmestari ja hallitseva pronssimitalisti vuonna 2019 järjestetyistä Helsingin kotikisoista. Team Unique saavutti ainoan maailmamestaruutensa vuonna 2013 Yhdysvaltain Bostonissa. 

Yhdysvaltoja edustava Haydenettes on maansa 28. kertainen mestari sekä kolminkertainen maailmanmestaruuskilpailujen pronssimitalisti. Haydenettes voitti marraskuun lopussa USA:n valintakilpailuihin kuuluvan Boston Synchronized Skating Classicin pistein 209,58. Joukkuetta valmentaa suomalainen Saga Krantz. Kanadasta seniorisarjaan osallistuu vuoden 2019 Kanadan mestari Nova Senior, joka puolestaan avasi kautensa voittamalla Kanadassa järjestetyn kutsukilpailun St-Hubertin.

Suomi ja Venäjä vahvoja junioreissa

Suomen Team Fintastic on maailman menestyneimpiä juniorijoukkueita ja hallitseva maailmanmestari. Joukkue voitti viimeksi järjestetyissä maailmanmestaruuskilpailuissa maaliskuussa 2020 Venäjän Team Junost Junior -joukkueen, joka oli sitä ennen voittanut maailmanmestaruuden kolme kertaa peräkkäin.  

Toinen suomalaisjoukkue Dream Edges Junior teki läpimurtonsa kaudella 2017–2018, nousten selvästi Suomen kovimpaan kärkeen ja suoraan maailmanmestaruustasolle. 

Muodostelmaluistelun Challenger-sarjaan kuuluu Marie Lundmark Trophyn lisäksi Hevelius Cup Puolassa, Lumière Cup Alankomaissa sekä French Cup Ranskassa. U.S Synchronized Skating International Classic jouduttiin perumaan koronaepidemian takia. 

Seniorit
Kanada: Nova Senior, Les Suprêmes
Suomi: Helsinki Rockettes, Team Unique, Marigold IceUnity, Dream Edges Senior
Italia: Hot Shivers
Venäjä: Junost Senior
Sveitsi: Starlight Elite
Yhdysvallat: Haydenettes, Miami University

Juniorit
Kanada: Gold Ice Junior, Nova Juniors
Suomi: Fintastic Junior, Dream Edges Junior
Italia: Hot Shivers Junior
Venäjä: Junost Junior, Sunrise 1 Junior
Ruotsi: Seaside Junior
Yhdysvallat: Lexettes Junior, Image Junior

Challenger-sarjan yhteydessä järjestetään noviisien (Advanced Novice) kilpailu, johon on vahvistunut seuraavat joukkueet:

Italia: Ladybirds
Suomi: Finettes, Valley Bay Synchronics, Team Dynamique, Starlights, Diamond Edges, Filiae Aboenses
Venäjä: Team Sunrise 2

Koronatilanne on vaikeuttanut yleisötilaisuuksien järjestämistä koko Suomessa. Seuraamme tilannetta luonnollisesti koko ajan ja toivomme, että kilpailut voidaan järjestää aikataulun mukaisesti. Yleisön mukaan ottaminen on täysin kiinni Lounais-Suomen aluehallintoviraston tulevista päätöksistä. Tällä hetkellä yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä vuoden loppuun saakka. 

Tapahtumaa voi seurata maksullisena suoratoistona Solidsport tai Ruutu+ palveluiden kautta.

Kilpailusivut: http://marielundmarktrophy.com


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024