Uutiset

Team Unique ennätysvauhdissa Milanossa, Marigold IceUnity toisena

Team Unique jatkaa menestyksekästä kilpailukauttaan muodostelmaluistelun Challenger sarjan -kilpailussa Italian Milanossa. Suomalaiset ovat Spring Cupin johdossa uusin kauden ennätyspistein 82,22.

Tammikuussa Gdanskin kansainvälisessä kilpailussa ykköseksi ja Göteborgin kilpailussa toiseksi sijoittunut Team Unique luisteli jo totutun vakuuttavasti vauhdikkaan bad que -lyhytohjelmansa. Suoritus toi lauantaina parannusta ennätykseen 2,19 pistettä.

Marigold IceUnity on sekin hyvissä asemissa toisena. Harmillinen pisteen vähennys jään pinnassa tapahtuneessa pyörähdyksessä jätti joukkueen kuitenkin ilman kauden ennätyspisteitä. Helsinkiläiset lähtevät sunnuntain vapaaohjelmaan pistein 78,69. Venäjän Team Tatarstan on kolmantena pistein 77,29.

Italian kilpailulla on merkittävä painoarvo ajatellen suomalaisjoukkueiden MM-valintoja, sillä se on viimeinen näyttöpaikka ennen kahden viikon päästä kilpailtavia SM-kilpailuja. Espoon SM-kilpailun jälkeen kaksi joukkuetta nimetään kisakoneeseen Yhdysvaltojen Lake Placidiin. SM-kilpailun voittaja valitaan Taitoluisteluliiton kriteerien mukaisesti edustajaksi MM-kilpailuihin. Toiseksi edustajaksi valitaan joukkue, jolla on saavutettuna korkein keskiarvo kolmesta kauden kilpailusta.

Italiassa on mukana myös suomalaisia juniorisarjan joukkueita. Oulun Stella Polaris on neljäntenä pistein 63,43, vain 0,88 pisteen päässä kolmannesta sijasta. Tapparan FireBlades on niukasti viidentenä 62,61.

Tulokset http://www.fisg.it/upload/result/5095/index.html


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024