Uutiset

Jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen ennätyspisteillä viidenneksi Warsaw Cupissa; Emmi Peltonen kahdeksas

Jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen onnistuivat erinomaisesti sekä rytmi- että vapaatanssissaan Puolassa käydyssä Warsaw Cupissa. Uudet ennätyspisteet 176,77 veivät parin jäätanssikilpailun viidensiksi. Lähes 14 pisteellä ennätystään parantaneen parin vapaatanssi oli säteilevä esitys, jossa elementtien laatu säilyi hyvänä läpi ohjelman.

-Olo on helpottunut. Onnistuimme luistelemaan kaksi onnistunutta ja tasapainoista suoritusta tärkeässä ja kovatasoisessa kilpailussa, sekä saavuttamaan uudet ennätyspisteet. Vapaatanssiin jäi vielä pieniä epäkohtia, mutta saimme silti hienosti pidettyä ajatukset kasassa. Viiden kilpailun putki tuli nyt päätökseen, joten seuraavaksi pidetään pieni kisabreikki ja aletaan valmistautua innolla SM-kilpailuihin, pari pohti.

Jäätanssikilpailun voittoon luisteli Venäjän Diana Davis-Gleb Smolkin 199,90 pisteellä.

Emmi Peltonen naisten kilpailun kahdeksanneksi, Jenni Saarinen yhdeksäs

Emmi Peltonen luisteli naisten kilpailun kahdeksanneksi pistein 169,25. Peltonen aloitti vapaaohjelmansa lupaavasti hyppäämällä kolmoislutz-kaksoistulpin, soolokolmoislutzin, kolmoisflipin sekä kaksoisaxel-euler-kolmoissalchowin. Myös ohjelman viimeinen hyppyelementti kaksoisaxel sujui erinomaisesti. Ohjelman loppupuolen ritteihin osui kuitenkin helpotuksia ensimmäisen jäätyä yhteen kierrokseen ja toisen helpotuttua kaksoisritti-kaksoistulpiksi. Myös hyppyistumapiruetin epäonnistuminen ja jääminen pisteittä verotti pistesaalista.

-Ohjelman toisen puoliskon hyppyjen helpotukset ärsyttävät, mutta pääosin olen ihan tyytyväinen. Oikeaan suuntaan ollaan menossa. Luistimeni murtui kesken ohjelman, joten en saanut hyppyistumapiruettia tehtyä kunnolla. Molemmissa ohjelmissa on vielä hiomista, mutta tästä on hyvä jatkaa, ensi viikolla Andorrassa kilpaileva Peltonen kertoi.

Lyhytohjelmien jälkeen kilpailun toisella sijalla ollut Jenni Saarinen haparoi vapaaohjelmansa hypyissä ja kokonaispisteet 164,85 veivät luistelijan kilpailun yhdeksänneksi. Saarinen avasi ohjelmansa näyttävällä kaksoisaxel-kolmoistulpilla ja myös soolokaksoisaxel sujui lennokaasti. Kolmoisflippiin, -lutziin sekä -salchowiin osuneet kaatumiset kuten myös toisen salchowin jääminen yhteen kierrokseen verottivat kuitenkin vapaaohjelman pisteitä kovalla kädellä.  

-Olo on aika pettynyt. Ollaan aika paljon yritetty työstää vappista ja osaan kyllä kaikki sen elementit, mutta ohjelmassa niihin tulee joku blokki, Saarinen sanoi.

Kilpailun voittoon luisteli Venäjän Maiia Khromykh 194,02 pisteellä.

Tulokset: https://page.pfsa.com.pl/results/2122/CSPOL21/  

Kuvassa: Yuka Orihara ja Juho Pirinen


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024