Uutiset

Lundmark jatkaa ISU:n hallituksessa, Laaksonen tekniseen komiteaan (yl, pl)

Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) kongressi pidettiin tällä viikolla Sevillassa. Kongressi päättyi perjantaina, jolloin vuorossa oli henkilövaalit. Suomalaisedustajia valittiin ISU:n elimiin.

Marie Lundmark valittiin jatkamaan ISU:n hallituksessa seuraavan neljän vuoden ajan. Lundmark, joka on myös Suomen Taitoluisteluliiton hallituksen jäsen, on istunut ISU:n hallituksessa jo vuodesta 2002.

Marie Lundmarkin tällä viikolla julkaistu haastattelu Suomen Taitoluisteluliiton verkkosivulla: https://www.skatingfinland.fi/ajankohtaista/henkilot/innovatiivisuus-innostaa-marie-lundmarkia/

Leena Laaksonen valittiin puolestaan ensimmäiselle kaudelleen Yksinluistelun ja pariluistelun tekniseen komiteaan. Laaksonen on mm. korkeimman eli  ISU-luokan tekninen kontrolleri yksinluistelussa, ylituomari yksinluistelussa ja pariluistelussa sekä kansainvälinen ylituomari ja kontrolleri muodostelmaluistelussa.

Kolmas suomalaisedustaja, Mika Saarelainen, ei tullut valituksi jatkokaudelle Muodostelmaluistelun tekniseen komiteaan. Saarelainen on vaikuttanut kyseisessä komiteassa vuodesta 2010 lähtien. Muodostelmaluistelun tekninen komitea uudistui sekä puheenjohtajan että jäsenten osalta. Saarelainen on Suomen Taitoluisteluliiton varapuheenjohtaja sekä kaikissa taitoluistelun lajeissa ISU-luokan ylituomari.

Henkilövaalien lisäksi kongressin agendalla oli yli 414 ehdotusta. ISU tiedottaa päätöksistä osoitteessa www.isu.org

Suomen Taitoluisteluliiton sivuilla julkaistaan ISU-kongressin merkittävimpiä päätöksiä lähiaikoina.


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024