Uutiset

Uusi ennätys Juulia Turkkilalta ja Matthias Versluisilta

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis lähtevät parin viikon päästä tavoittelemaan Suomelle jäätanssin olympiapaikkaa erinomaisessa kunnossa. Pari teki viikonvaihteessa Italiassa molemmissa ohjelmissaan uudet ennätyksensä ja sijoittui kovakärkisessä kilpailussa kuudenneksi.

Italian Bergamossa viikonvaihteessa kilpailtu Lombardia Trophy oli tänä vuonna tavanomaistakin tärkeämpi kansainvälisen näytön paikka. Se toimi monelle kansainvälisen tason luistelijalle kenraaliharjoituksena kahden viikon päästä Saksassa käytävään taitoluistelun olympiakarsintaan.

Suomen jäätanssijoista olympiakarsintaan on nimetty Juulia Turkkila ja Matthias Versluis. Jäätanssille on Saksassa jaossa neljä maapaikkaa, muut ratkesivat jo kevään MM-kilpailuissa.

Italiassa Turkkila ja Versluis luistelivat molemmissa ohjelmissaan ennätyksensä, ja uusi kokonaispisteiden virallinen ennätystulos on 171,23. Rytmitanssissa parilla oli pari horjahdusta, mutta vapaatanssissa helsinkiläiset suorastaan liisivät jäällä elementistä toiseen vaivatta.

– Suorituksemme pysyi koko ajan varmana, vaikka ehkä tunnetasolla olemme saaneet ohjelmastamme kiinni vielä paremmin harjoituksissa. Ehkä pientä jännitystä nyt. Mutta olemme valmiita olympiakarsintaan, Turkkila ja Versluis kommentoivat heti vapaatanssinsa jälkeen.

Päivät ennen Saksaan lähtöä pari käyttää tiiviisti harjoitusjäillä Helsingissä.

– Viimeistelemme ja hiomme molempia ohjelmiamme. Lisää tarkkuutta ja lisää puhtautta. Ja jalkoihin parempia ojennuksia, kuten valmentajamme huomautti heti vapaatanssimme jälkeen.

Paria, kuten muitakin suomalaisia kansainvälisen tason jäätanssijoita valmentavat jo useita vuosia Suomessa työskennellyt Maurizio Margaglio sekä tänä vuonna tiimiin liittynyt Neil Brown.

Suomen toinen jäätanssipari Lombardia Trophyssa oli Yuka Orihara – Juho Pirinen. Pari luisteli sunnuntaina vapaatanssinsa varmasti, vaikkakin ohjelman alussa yhdistelmänosto oli kestoltaan liian pitkä ja tuotti pisteen vähennyksen.  Pari ei kuitenkaan pystynyt nousemaan rytmitanssin jälkeiseltä sijoitukselta ja oli yhteistuloksissa sijalla 15. yhteispistein 144,80.

– Koronarajoitusten tuoman tauon jälkeen täytyy tavallaan lähteä kilpajäillä nollasta. Vapaa oli meiltä jo huomattavasti varmempi suoritus kuin rytmitanssi, ja sen takia on tyytyväinen olo, vaikka toki pisteet nyt jäivät alemmiksi kuin mitä olemme aiemmin tehneet. Ehdimme vielä hiomaan ohjelmiamme ennen seuraavaa kilpailuamme Finlandia Trophya

Lombardia Trophyn jäätanssikilpailun voitti Italian pari Charlene Guignard – Marco Fabbri, 205,36. Hopealla olivat kanadalaiset Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen, 185,26, ja pronssi meni Espanjaan, Sara Hurtadolle ja Kirill Khaliavinille, 180,98.


Tulokset


Kutsu Suomen Taitoluisteluliiton kevätliittokokoukseen 20.4.2024 15.3.2024
Tuloksia: Sonja Henie Trophy 10.3.2024