Uutiset

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis MM-kilpailujen finaaliin

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat yhden kauden onnistuneimmista rytmitansseistaan Ranskan Montpellier’ssa käytävissä MM-kilpailuissa. Pisteet 71,88 veivät parin sijalle 12 ja toivat paikan finaaliin. Paikan vapaatanssikilpailuun saavutti rytmitanssin 20 parasta paria.

– Saatiin onnistunut ja ehjä suoritus tähän kisapaikkaan, mikä tuntuu tosi hyvältä, Versluis iloitsi.

Pekingin talviolympialaisissa sijalle 15 luistellut pari oli työstänyt ennen MM-kilpailuja erityisesti tämän kauden rytmitanssiin pakollisena kuuluvaa Midnight blues -kuviotanssia, mikä näkyi laadukkaassa suorituksessa.

– Noja ja kaarten syvyys oli nyt selvästi parempi ja saimmekin sieltä pisteitä nostettua. Tuntui, että saimme näytettyä sen, mitä olemme harjoitelleet, Turkkila kuvaili.

Kauden aikana koronarajoituksista johtuen myös melko tyhjien katsomoiden edessä kilpailleet helsinkiläiset onnistuivat tänään riemukkaasti kannustaneen yleisön edessä luistelemaan teknisesti lähes virheettömän suorituksen. Säteilevästi esiintyneet Turkkila ja Versluis olivat tyytyväisiä kauden viimeisen rytmitanssin sujumiseen.

– Tämä oli aika tiukka paikka ja MM-kisat kuitenkin, niin pystyttiin pitämään ohjelma kasassa ja oltiin keskittyneitä sekä annettiin mennä. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen vapaatanssiin, Turkkila kertoi.

Jäätanssikilpailun johdossa ovat nelinkertaiset maailmanmestarit ja hallitsevat olympiavoittajat Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron. Ranskalaispari rikkoi Pekingin olympialaisissa luistelemansa rytmitanssin maailmanennätyspisteet lähes kahdella pisteellä saavuttamalla 92,73 pistettä. Toista ja kolmatta sijaa hallussaan pitävät yhdysvaltalaiset jäätanssijat. Madison Hubbell ja Zachary Donohue saavutti pisteet 89,72 ja Madison Chock ja Evan Bates 87,51.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2122/wc2022/

Kuva: Petra Lawall


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024