Uutiset

Jenni Saarinen kilpailee MM-paikasta Haagissa

Jenni Saarinen on lyhytohjelman jälkeen 11. sijalla Hollannin Haagissa käytävässä Challenge Cupissa . Kilpailu on viimeinen kansainvälinen näytönpaikka ennen eri maiden MM-kisavalintoja, ja naisten kilpailussa on useita nimekkäitä luistelijoita.

Jenni Saarisen lyhytohjelmasuoritus torstaina Haagissa oli teknisesti kaksijakoinen. Ohjelma käynnistyi varman oloisesti kahden kolmoistulpin yhdistelmällä, ja ohjelman loppupuolen kaksoisaxel oli upea samoin kuin kaikki piruetit. Sen sijaan kolmoisflippi päätyi jään pintaan ja myös askelsarjassa sattui yllättävä, kaatumiseen johtanut horjahdus.

Ohjelman tekniset pisteet jäivät melko vaatimattomiksi mutta ohjelman osa-aluepisteissa Saarinen oli lyhytohjelman neljänneksi vahvin. Yhteispisteet 52,23 veivät 20-vuotiaan tamperelaisen sijalle 11.

– Luistelufiilikseni oli kuitenkin koko ajan hyvä. Tämän kauden lyhytohjelmani on ehdoton lempiohjelmani, ja toivon iloni siitä näkyvän katsojille. Myös ohjelman siirtymät ja vauhtini olivat Haagissa mielestäni parempia kuin koskaan aiemmin tällä kaudella.

Naisten kilpailua johtaa Belgian Loena Hendrickx pistein 69,77. Toisena on Taiwania edustava Emmy Ma, 65,25 ja kolmantena Ranskan Mae-Berenice Meite, 61.35. Kärkikolmikon jälkeen kilpailijoiden lyhytohjelmapisteet ovat hyvin tasaiset.

Maiden on ilmoitettava MM-kisaedustajansa kansainväliselle luisteluliitolle viimeistään 1. maaliskuuta. Suomessa Emmi Peltonen ja Jenni Saarinen ovat tällä kaudella käyneet erittäin tasaista kisaa. Peltosen kauden paras on 167,57, vajaat 4 pistettä parempi kuin Saarisen tähänastinen.

Challenge Cupin tulossivut


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024