Uutiset

Edesmennyt Bertel Nikkanen nimettiin Valmentajien Kunniagalleriaan

Suomen Valmentajat ry ja Suomen Ammattivalmentajat SAVAL ry perustivat Valmentajien Kunniagallerian (Hall of Coaching Excellence) Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna 2017. Valmentajien Kunniagalleria on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen valmennukseen vaikuttaneille henkilöille. Kunniagalleriaan voidaan valita suomalainen tai Suomessa vaikuttanut henkilö, joka on toiminnallaan tuonut selkeää lisäarvoa valmennuskulttuuriimme sekä edistänyt valmentajien arvostusta.

Valmentajien Kunniagallerian kolmannessa valinnassa nimettiin yhteensä 13 valmennusosaajaa. Kolmannen valinnan elossa olevat nimetyt ovat Reino KosonenKari OrmoKari SinkkonenTuula LuhtanenHeikki KantolaJaakko Kailajärvi ja Kyra Kyrklund. Edesmenneet nimetyt ovat Olavi LaaksonenMatti PulliAulis RytkönenSeppo LiitsolaKalervo af Ursin ja Bertel Nikkanen.

Bertel Nikkanen oli suomalainen taitoluistelija. Hän voitti miesten yksinluistelun Suomen mestaruuden vuosina 1931, 1933 ja 1937. Vuodesta 1932 alkaen Bertel Nikkanen työskenteli taitoluistelun päävalmentajana yli 30 vuoden ajan. Hän edusti Helsingfors Skridskoklubbia.

Valmentajien Kunniagalleria

Kolmansien valintojen videokooste.

Suomen Valmentajien tiedote

Kuvassa: Yrsa Sunden, Bertel Nikkanen ja Leena Paatero
Kuva: STLL:n historiikki


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024