Uutiset

Finlandia Trophy Espoo ja Marie Lundmark Trophy -kilpailujen päivämäärät ovat vahvistuneet

Taitoluistelun Challenger-sarjan kilpailu Finlandia Trophy Espoo ja muodostelmaluistelun Challenger-sarjan Marie Lundmark Trophy järjestetään Suomessa ensi kautena. Vuoden 2020 Finlandia Trophy ja vuoden 2021 Maria Lundmark Trophy -kilpailut jouduttiin perumaan koronapandemian takia. 

”On hienoa suomalaiselle taitoluisteluperheelle, että Kansainvälinen luisteluliitto ISU arvostaa suomalaista kilpailujärjestämistä”, iloitsee Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo.

Järjestyksessään 25. Finlandia Trophy järjestetään 8.–10.10.2021. Metro Areenalla, Espoossa. Tänä vuonna kilpailu tullee kuhisemaan arvokisamitalisteja, kun kilpailuun odotetaan maailman kärkiluistelijoita olympiakauden aloitukseen. Mukana ovat kaikki taitoluistelun lajit: yksinluistelu, pariluistelu, jäätanssi sekä muodostelmaluistelu. Toistaa kertaa mukana on myös Special Olympics -sarja, jossa kilpailevilla urheilijoilla on kehitysvamma tai sille läheinen kehitys- tai oppimishäiriö. 

Marie Lundmark Trophy järjestetään Gatorade Centerissä, Turussa 21.–23.1.2022. Ensimmäistä kertaa järjestettävä kilpailu on nimetty lajivaikuttaja Marie Lundmarkin mukaan, joka tekee määrätietoista työtä suomalaisen ja kansainvälisen muodostelmaluistelun eteen. Lundmarkin yksi tavoitteista on, että muodostelmaluistelu saavuttaisi olympiakelpoisuuden. Suomalaiset joukkueet ovat maailman eliittiä, sillä Suomi on maailman menestynein muodostelmamaa yhdeksällä maailmanmestaruudella.

”Tulemme tekemään hartiavoimin töitä sen eteen, että kotimaiset huippumme saavat kilpakumppaninsa maailmalta mukaan kilpailuumme ”, kertoo Wuorenheimo.

Finlandia Trophyn lipunmyynti alkaa kesäkuussa.

Tapahtumasivut:
https://www.finlandiatrophy.com/fi/
http://www.marielundmarktrophy.com

ISU:n tiedote
Release 14.4.2021

Lisätietoja:
Outi Wuorenheimo, toiminnanjohtaja, 040 940 2315


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024