Latvian kisajää kova Stoltille ja Sulalle

Suomen taitoluistelumaajoukkueeseen kuuluvat Vera Stolt ja Sofia Sula kilpailevat viikonloppuna Latviassa kansainvälisessä Volvo Open Cupissa. Naisten lyhytohjelmassa hyvinä hyppääjinä tunnetut suomalaiset joutuivat kuitenkin toteamaan Riian hallin kisajään kovuuden.

Vera Stolt lähti ohjelman aluksi rohkeasti hyppäämään kolmoislutzin ja kolmoistulpin yhdistelmää. Yritys päätyi kuitenkin tulpissa kaatumiseen. Lisävähennyksen Stolt sai kompasteltuaan uudelleen heti tulpin jälkeen jäästä noustuaan.

– Se oli tietysti iso riski, mutta halusin ehdottomasti yrittää. Kaatumisesta huolimatta jäi positiivinen olo, sillä sain molemmat hypyt kiinni, mitä ei ole tällä kaudella vielä tapahtunut.

Porvoolainen Vera Stolt on lyhytohjelman jälkeen sijalla 19 pistein 42,26.

Vielä epäonnisempi oli Sofia Sula, joka kaatui kaikki lyhytohjelman hyppynsä. Sula jäi lyhytohjelmassa sijalle 31 pistein 34,33.

Naisten vapaaohjelmat luistellaan lauantaina.

Junioritytöissä Suomea edustivat Volvo Open Cupissa kuopiolaiset Olivia Hentunen ja Minttu Heikkinen sekä porvoolainen Inka Melender.

Olivia Hentunen sijoittui kolmikosta parhaiten sijalle 13 yhteispistein 111,37. Inka Melender oli 18. pistein 103,31 ja Minttu Heikkinen 32. pistein 89.08. Kilpailun voitti Itävallan Olga Mikutina, 149,59.

Latviassa kansainvälistä kokemusta hakee myös joukko suomalaisia noviisisarjan luistelijoita.

Jäätanssijat Sanni Rytkönen ja Miitri Niskanen sekä Daniela Ivanitskiy ja Samu Kyyhkynen ovat jo päättäneet kisaurakkansa. Sanni ja Miitri luistelivat yhteispistein 73,41 sijalle 18 ja Daniela ja Samu yhteispistein 62,22 sijalle 22. Noviisien jäätanssin voitti Venäjän pari Sofia Kachushkina ja Egor Concharov pistein 112,82. Kilpailussa oli mukana kaikkiaan 25 paria.