Uutiset

Nella Pelkonen nuorten talviolympialaisiin

Tuore junioreiden Suomen mestari Nella Pelkonen (Koovee) on valittu taitoluistelun edustajaksi nuorten talviolympialaisiin Lausanneen. Valmentajaksi mukaan lähtee Minna Järvinen.

Järjestyksessään kolmannet nuorten talviolympialaiset järjestetään Sveitsin Lausannessa. Kisojen avajaiset järjestetään 9. tammikuuta ja päättäjäiset 22. tammikuuta.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut joukkueen, joka edustaa Suomea nuorten talviolympialaisissa Lausannessa tammikuussa 2020. Joukkueeseen valittiin 52 urheilijaa, jotka kilpailevat kymmenessä eri urheilumuodossa.

– Nuorten olympiajoukkueeseen on valittu urheilijat ja joukkueet, joilla Huippu-urheiluyksikkö arvioi olevan realistinen mahdollisuus sijoittua 16 parhaan joukkoon. Nuorten arvokisoihin emme kuitenkaan aseta virallisia mitalitavoitteita, vaan ensisijaisena tavoitteena on tukea joukkueen urheilijoiden kasvua huippu-urheilijaksi, nuorten olympiajoukkueen johtaja Leena Paavolainen toteaa.

Lausannen kisat ovat historialliset, sillä sukupuolijakauma toteutuu nyt talvikisoissa ensimmäistä kertaa täysin; kisojen 1 880 urheilijapaikasta 940 on varattu miehille ja 940 naisille. Lisäksi kyseessä ovat ensimmäiset nuorten talviolympialaiset, joiden suorituspaikat ovat kahdessa maassa, sillä ampumahiihtoa, mäkihyppyä ja yhdistettyä kilpaillaan Ranskan puolella.

Paavolainen odottaa, että nuoret urheilijat pääsevät kokemaan unohtumattoman urheilutapahtuman. Lausannessa kilpailee lajista riippuen urheilijoita, jotka ovat syntyneet vuosien 2002 ja 2005 välillä.

– Parhaimmillaan nuorten monilajiset arvokilpailut motivoivat ja antavat potentiaalisimmille nuorille urheilijoille arvokasta arvokilpailukokemusta ja valmistavat näin urheilijoita kohti olympialaisia ja muita aikuisten arvokilpailuja, Paavolainen kertoo. 

Aiemmin nuorten talviolympialaiset on järjestetty Itävallan Innsbruckissa vuonna 2012 ja Norjan Lillehammerissa vuonna 2016. Innsbruckissa Suomi saavutti kaksi kulta- ja kaksi hopeamitalia, Lillehammerissa yhden hopeamitalin ja viisi pronssimitalia.

Lausanne 2020 – Nuorten olympialaisten kotisivut
Suomen Olympiakomitean kisasivut
Suomen joukkueen esittely


Kutsu Suomen Taitoluisteluliiton kevätliittokokoukseen 20.4.2024 15.3.2024
Tuloksia: Sonja Henie Trophy 10.3.2024