Uutiset

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut Turussa 2.-3.3.2019

Muodostelmaluistelijat kilpailevat viikonloppuna Turussa Suomen mestaruuksista. Kilpailussa on mukana lähemmäs 600 luistelijaa: 4 SM-seniorijoukkuetta ja 12 joukkuetta niin SM-junioreissa kuin SM-noviiseissa.

Seniorijoukkueilla panokset ovat erityisen kovat. Suomen mestaruuden voittava joukkue valitaan suoraan edustajaksi MM-kotikisoihin, jotka luistellaan 12.–13. huhtikuuta Helsingissä. Kärkijoukkueet ovat kilpailleet äärimmäisen tasaisesti koko kauden.

Helsingin Luistelijoita edustava Marigold IceUnity, joka on hallitseva Suomen mestari ja maailmanmestari, lähtee kilpailuun hienoiselta etumatkalta kauden kärkipistein 229,56 (Season´s Best -pisteet). Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes on vain 2,45 pisteen ja Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique 3,29 pisteen päässä Marigold IceUnitystä. Espoo Synchronized Skaters´n Lumineers on kirinyt kiinni kolmen joukkueen etumatkaa, mutta on vielä selvästi neljäntenä.

Marigold IceUnityn, Helsinki Rockettesin ja Team Uniquen valmentajat suhtautuvat kilpailun aattona varsin tyynenä tiukkaan tilanteeseen. Tasaiseen kilpailuasetelmaan on vuosien saatossa jo totuttu.

– Kausi on kulunut hyvin nopeasti tähän pisteeseen. Molemmat ohjelmamme ovat menneet eteenpäin ja niihin on saatu lisää vahvuutta ja varmuutta. Lähdemme kohti Turkua odottavin mielin, Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen summasi.

– Olemme tehneet kovasti hommia. Olemme muun muassa keskittyneet ohjelmien tulkitsemiseen ja koettaneet saada ohjelmien tarinaa selkeämmäksi. Siinä konsultoivana apuna meillä on ollut koreografi Reija Väre. Vastassamme on kovia joukkueita, joten epäonnistumisiin ei ole varaa, Helsinki Rockettesin Kaisa Arrateig pohti.

Team Uniquen luotsi Mirjami Penttinen on niin ikään hionut joukkueensa huippuvireeseen.

– Joukkue on kovassa kunnossa ja valmis laittamaan kaikkensa peliin.

Suomen Taitoluisteluliiton kriteerien mukaisesti toiseksi MM-edustajaksi valitaan joukkue, jolla on korkein Season´s Best -pistepotti kun Suomen mestaria ei lasketa mukaan. Toisen joukkueen valinta vahvistuu reilun viikon kuluttua, kun talviuniversiadit on käyty. Kilpailussa mukana ovat Marigold IceUnity sekä Team Unique.

SM-junioreissa mitalipallille kärkkyvät muun muassa Dream Edges (Kaari), Team Fintastic (HTK), Musketeers (HL), Valley Bay Synchro (EsJt) ja Team Mystique (HSK).

SM-noviisien pistetilaston kolmen kärki ennen SM-kilpailua on Team Dynamique (HSK), Finettes (HTK) ja Starlights (HL).

 

Näin seuraat kilpailua

Kilpailun aikataulu ja luistelujärjestykset https://muodostelmaluistelunsm2019.fi/aikataulut/

Season´s Best -tilasto https://www.stll.fi/maajoukkue/seasonbest/season-best-muodostelmaluistelu/

Kilpailua voi seurata koosteena Ylen kanavilla sekä suorana www.SkatingFinland.fi/live sivulta.

Liput www.lippu.fi/muodostelmaluistelu

Kilpailun järjestää Naantalin VG-62 Taitoluistelijat yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa.

 

 

 

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024