Uutiset

Jäätanssijat Turkkila-Versluis toiselle sijalle Minskin kansainvälisessä kilpailussa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis nousivat vapaatanssin jälkeen toiselle sijalle Minskissä Valko-Venäjällä luistelussa Ice Star 2018 –kilpailussa. Pari kompuroi hieman torstaina luistellussa rytmitanssissa ja oli ennen vapaatanssiosuutta kilpailussa kolmantena. Vapaatanssista pisteitä tuli 99,12 ja kokonaissaldoksi 159,51 pistettä.

– Vapaatanssi oli meiltä ihan hyvä suoritus, vaikka ohjelman alussa Matthiakselle tapahtuikin pieni keskeytys twizzelissä, totesi Turkkila. – Molempiin ohjelmiimme sattui pieniä virheitä, mutta olemme sitten taas vahvempia ja valmiimpia Helsingin GP-kilpailuissa. Olemme kilpailu kilpailulta pystyneet olemaan paremmin läsnä ohjelmissa ja parantamaan suoritusta, Turkkila iloitsi.

Turkkila ja Versluis ovat parantaneet piste-ennätyksiään kauden mittaan joka kilpailussa. Uusimmat ennätykset ovat lokakuun alussa Finlandia Trophy Espoo –kilpailusta: 101,03 pistettä vapaatanssista ja 163,49 koko kilpailusta.

Nyt käyty Minskin kilpailu ei kuulunut alunperin Turkkilan ja Versluisin kilpailukalenteriin, vaan suunnitelmissa oli tiukka harjoittelujakso ennen Grand Prix –kilpailuja 2.-4.11.2018 Helsingissä. He saivat henkilökohtaisen kutsun osallistua Minskin kilpailuun vasta kilpailuviikolla ja päättivät lähteä matkaan pikaisella aikataululla.

– Kilpailu oli meiltä hyvä kokonaisuus etenkin kun ottaa huomioon, että lähdimme tänne lyhyellä varoitusajalla kesken rankkojen treeniviikkojen, Turkkila analysoi. – Pystyimme luistelemaan lähelle ennätyspisteitämme ja saavutimme uramme toisen mitalisijan kansainvälisissä kilpailuissa, vaikka kumpaankin ohjelmaan sattui virheitä. Se antaa uskoa tulevaan.

Minskin kilpailu järjestettiin Minsk-Arenalla, jossa pidetään tammikuussa 2019 taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailut. – Pääsimme testaamaan nyt tämän areenan ja näimme EM-kilpailun olosuhteet. Tämä oli hyvä kenraaliharjoitus EM-kilpailuja varten, Turkkila totesi.  – Toki kilpailijavalintoja ei ole tehty eikä EM-kilpailujen teknisiä minimipisterajoja ei ole vielä julkaistu, hän lisäsi.

Ice Star 2018 ­-kilpailun voitti Sofya Evdokimova – Egor Bazin Venäjältä pistein 168,12.