Uutiset

Taitoluistelun EM: Saarinen finaaliin, Ounasvuori jäi niukasti ulos

Jenni Saarinen sijoittui taitoluistelun EM-kilpailun lyhytohjelmassa sijalle 16 ja selvitti tiensä niiden 24 luistelijan joukkoon, jotka jatkavat vapaaohjelmakilpailussa lauantaina. Suomen toinen edustaja Oona Ounasvuori jäi sijalle 26 ja karsiutui finaalista.

Saarinen aloitti ohjelmansa rauhallisen vakuuttavasti kolmois-kolmoisyhdistelmällä. Tamperelainen suoriutui varmasti ohjelman muistakin elementeistä paitsi kolmoissalchowin alastulossa hän joutui ottamaan käsillään tukea jäästä. Heikko alastulo näkyi elementin laatupisteissä. Muutoin Minna Järvisen ja Michael Huthin valmennettava esitti Claude Debussyn -musiikkiin tyylikkään ja viimeistellyn kokonaisuuden.

Vaikka alkuasennossa Saarisen kasvoilta paistoi levollinen hymy, kertoi hän jännittäneensä tänään poikkeuksellisen paljon. Tuoreen Suomen mestarin valmistautuminen EM-kilpailuun jäi vain viikon mittaiseksi vuodenvaihteessa sairastetun flunssan sekä sitä seuranneen noroviruksen takia.

– Tämä oli ihan ok, sellainen perussuoritus. Tänään oloni ei ollut kuitenkaan niin rento kuin aiemmin tämän kauden lyhytohjelmissa ja jännitti yllättävän paljon. Minulle rentous on avainsana. Pakolla puristaminen ei auta yhtään, Saarinen pohti.

Saarisen pisteet 58,93 jäivät reilun vuoden takaisesta ennätyksestä, joka on 68,71.

Oona Ounasvuori, joka sai varasijalta pikahälytyksen EM-kilpailuihin Emmi Peltosen loukkaantumisen takia, jäi niukasti vapaaohjelmafinaalista. Ounasvuoren suurin epäonni koitui kolmoislutzissa, joka jäi vain yhteen kierrokseen. Helsinkiläinen onnistui paikkaamaan puuttuneen hyppy-yhdistelmän myöhemmin ohjelmassaan, mutta lyhytohjelmassa kielletty yksöishyppy jätettiin arvioimatta. Ounasvuoren saldoksi jäi 49,13, finaaliin olisi tarvittu 3,5 pistettä enemmän.

– Jännitin, en niinkään henkisesti mutta kropassa kyllä tuntui. Hätiköin sen takia lutzin ponnistuksessa. Onneksi sain yhdistelmän tehtyä ja pelastettua tilannetta, mutta iso pistemenetys se oli. Olisin toivonut pääseväni omalle tasolleni, joten harmittaa, sanoi Oona Ounasvuori joka tähtää kahden viikon päästä Pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin Tanskan Hørsholmiin.

Naisten lyhytohjelman ylivoimaisessa kärjessä on Venäjän Kamila Valieva 90,45 ennen Belgian Loena Hendrickxiä 76,25 ja Venäjän Alexandra Trusovaa 75,13.

Tulokset ja aikataulut
http://www.isuresults.com/results/season2122/ec2022/

Kilpailuja voi seurata Ylen kanavilta ja Viaplayn suoratoistopalvelusta.


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024