Uutiset ja artikkelit

Venäjän tytöt hallitsivat Ranskan GP:ssä

Taitoluistelun kilpailukausi pyörähtää käyntiin toden teolla junioreiden Grand Prix -sarjan avauksella Ranskassa viikonvaihteessa. Junioritytöissä Venäjän hallinta oli odotettu. Suomen Laura Karhunen jäi rikkonaisen vapaaohjelman jälkeen sijalle 25.

Taitoluistelussa Venäjän nuoria on seurattu mielenkiinnolla. Junioreiden Grand Prix -kauden avaus Ranskan Courchevelissä näytti, mistä lajiväki kohisee. Kilpailun voittaja Kamila Valieva, 13 vuotta, luisteli yhteispisteet 200,71. Ohjelman avasi neloistulppi.

Toiseksi sijoittui Etelä-Korean Seoyeong Wi, 14, pistein 191,07, ja kolmanneksi Venäjän Maia Kromykh, 13, pistein 179,32.

Suomella on kovatasoiseen GP-sarjaan neljä juniorityttöjen paikkaa.

Suomalaisista Ranskan avauskilpailussa luisteli Laura Karhunen. 18-vuotiaalle suomalaiselle vuoriston ohut ilma tuotti hankaluuksia etenkin vapaaohjelmassa. Espoossa valmentautuva Karhunen jäi tuloksissa sijalle 25 yhteispistein 120,96.

– Vapaaohjelmaan tuli aika paljon epäonnistumisia, mutta aloitin kauteni varhain, joten aikaa on parannella, Karhunen totesi.

Seuraava junioreiden Grand Prix, jossa on suomalaisedustus, luistellaan Latviassa syyskuussa.

Kilpailun tulossivut


Tuloksia: Friuli-Venetsia Giulia 2023 27.1.2023
Haemme kilpailukoordinaattoria 17.1.2023