Uutiset

Venäjän tytöt hallitsivat Ranskan GP:ssä

Taitoluistelun kilpailukausi pyörähtää käyntiin toden teolla junioreiden Grand Prix -sarjan avauksella Ranskassa viikonvaihteessa. Junioritytöissä Venäjän hallinta oli odotettu. Suomen Laura Karhunen jäi rikkonaisen vapaaohjelman jälkeen sijalle 25.

Taitoluistelussa Venäjän nuoria on seurattu mielenkiinnolla. Junioreiden Grand Prix -kauden avaus Ranskan Courchevelissä näytti, mistä lajiväki kohisee. Kilpailun voittaja Kamila Valieva, 13 vuotta, luisteli yhteispisteet 200,71. Ohjelman avasi neloistulppi.

Toiseksi sijoittui Etelä-Korean Seoyeong Wi, 14, pistein 191,07, ja kolmanneksi Venäjän Maia Kromykh, 13, pistein 179,32.

Suomella on kovatasoiseen GP-sarjaan neljä juniorityttöjen paikkaa.

Suomalaisista Ranskan avauskilpailussa luisteli Laura Karhunen. 18-vuotiaalle suomalaiselle vuoriston ohut ilma tuotti hankaluuksia etenkin vapaaohjelmassa. Espoossa valmentautuva Karhunen jäi tuloksissa sijalle 25 yhteispistein 120,96.

– Vapaaohjelmaan tuli aika paljon epäonnistumisia, mutta aloitin kauteni varhain, joten aikaa on parannella, Karhunen totesi.

Seuraava junioreiden Grand Prix, jossa on suomalaisedustus, luistellaan Latviassa syyskuussa.

Kilpailun tulossivut


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024