Uutiset

Emmi ja Viveca vaivatta EM-vapaaseen

Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors luistelivat kumpikin varmasti EM-lyhytohjelmassa ja jatkavat liki samoin pistetuloksin vapaaohjelmaan. Peltonen on kilpailussa 11. pistein 52,68 ja Lindfors sijalla 14 pistein 51,62.

Molemmille suomalaisille sattui torstain lyhytohjelmakilpailussa samat virheet. Kahden tulpin hyppy-yhdistelmässä kummaltakin jäi toinen tulppi kahteen kierrokseen. Soolohypyissä, joka Peltosella oli ritti ja Lindforsilla lutz, alastulot olivat huonohkot.

Viveca Lindfors hersytti vapautuneesti mokistaan huumoria, päällimmäisenä oli kuitenkin tyytyväisyys kokonaisuutena kelpo suoritukseen.

– Tahdoin niin kovasti näyttää, kuinka todella hieno tulppieni yhdistelmä on, että olin hiukkasen malttamaton ja varomaton. Lutzini taas oli korkeampi kuin odotinkaan, en ollut valmistautunut sellaisen tuomiseen alas, Viveca Lindfors laski leikkiä.

– Mutta hyvä taistelu, olen tyytyväinen sekä elementteihini että tulkintaani.

Emmi Peltonen luisteli kilpailuryhmänsä viimeisenä ja myönsi, että pitkä odottelu söi virkeystasoa.

– Tulppeja oli vähän vaikea hallita, ritissä taas en ehkä ponnistanut riittävän kovaa. Mutta luisteleminen EM-jäällä oli aivan ihanaa, hieno fiilis koko ajan. Moskovan jää on todella loistava: nolla-asteinen, täydellinen.

Naisten kilpailua johtaa vasta 15-vuotias EM-kisojen ensikertalainen Alina Zagitova. Venäläinen teki lyhytohjelmassa oman ennätyksensä 80,27.

EM-kilpailujen tulossivut


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024