Uutiset

Jesse Laesterän Elämän Liekki -palkinto jaettiin SM-kilpailussa

Jesse Laesterän muistopalkinto ”Elämän liekki” on jaettu vuosittain muodostelmaluistelun SM-kilpailujen yhteydessä vuodesta 2004 alkaen. Palkinto myönnetään henkilölle, joukkueelle tai yhteisölle, joka omalla toiminnallaan on merkittävästi kehittänyt tai vienyt eteenpäin muodostelmaluistelua Suomessa tai kansainvälisesti. Palkinnonsaajan päättää vuosittain Taitoluisteluliiton muodostelmaluistelun lajityöryhmä.

Vuoden 2021 Elämän liekki palkinto myönnettiin Ida Hellströmille. Palkinto luovutettiin tänään muodostelmaluistelun 2022 SM-kilpailujen yhteydessä, koska vuoden 2021 SM-kilpailut peruttiin vallinneen koronapandemian takia.

Ida Hellström. Kuva Ville Vairinen.

– Olen todella kiitollinen saamastani huomiosta. On valtavan hienoa kun huomioidaan urheilijoiden eteen tehtyä työtä, sillä heitä varten tässä toimitaan. Urheilijakomission edustajana olen saanut laajempaa ymmärrystä ISU:n toiminnasta erityisesti sisältä päin, kun tähän asti olen nähnyt toimintaa vain luistelijan silmin, iloitsee Ida Hellström.

Ida Hellström on oman ansiokkaan muodostelmaluistelu-uransa jälkeen valittu vuonna 2019 Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) urheilijakomission muodostelmaluistelun edustajaksi. Tässä tehtävässään Hellström on menestyksekkäästi tuonut luistelijoiden näkökulman niin Suomesta kuin kansainvälisesti mukaan ISU:n toimintaan ja päätöksiin. Kaikille urheilulajeille on tärkeää entistä enemmän kuunnella itse urheilijoita heitä koskevassa päätöksenteossa ja hän on nyt meidän luistelijoidemme ääni ISU:ssa Lisäksi Hellström on vuosia toiminut kotimaassa Taitoluisteluliiton luottamustehtävissä ja vapaaehtoisena muun muassa lukuisissa Suomessa järjestetyissä arvokilpailuissa.

– On ollut tosi makeaa kun komissiossa on ollut mukana edustajia kaikista ISU lajeista ja voinut vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan. Sen minkä olen huomannut niin urheilijan ilot, surut ja huolet ovat hyvin samanlaiset on sitten kyse muodostelmaluistelusta, yksinluistelusta tai pikaluistelusta, jatkaa Hellström.

Linkki palkinnonsaajiin


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024