Uutiset

Jenni Saarinen MM-kilpailun 24.

Jenni Saarisen hyvä vire ei jatkunut MM-kilpailujen vapaaohjelmassa Tukholmassa. Tamperelainen putosi tuloslistalla sijalle 24, pisteet 146,54 jäivät kauas luistelijan tasosta.

Ensimmäistä kertaa MM-kilpailuihin osallistunut Saarinen lähti vapaaohjelmaan onnistuneen lyhytohjelman sijalta 14. Tyylikäs ja laadukkaasti koreografioitu vapaaohjelma alkoi lupaavasti kolmoisflipillä, kolmoistulpilla ja kaksoisaxelilla, mutta pian sen jälkeen alkoivat hankaluudet. Ohjelman neljästä kaatumista sakotettiin kuuden pisteen verran.

Kooveeta edustava, mutta Oberstdorfissa nykyisin harjoitteleva Saarinen kertoi jo ennen MM-kilpailua harjoituksissa olleen muutaman viikon haastava jakso. Ohjelman elementtejä vaihdettiin vielä uusiin paikkoihin kilpailun alla.

– Vaikea sanoa mitä tänään tapahtui. Tuntuu, että ohjelma vaan meni eteenpäin, mutta en pysynyt itse siinä mukana, Saarinen pohti.

MM-debyytti toi paljon oppia 22-vuotiaalle Michael Huhthin ja Minna Järvisen valmennettavalle, kuten esimerkiksi sen, että lyhytohjelman onnistumisella on arvokilpailuissa suuri merkitys. Se on onnistuttava, jotta finaalipaikka aukeaa.

– Tässä kilpailussa fokukseni oli juuri lyhytohjelmassa. Siinä onnistuminen oli minulle eka steppi eteenpäin. Suurin oppi minulle olikin se, että laadukkaalla ja helpommallakin ohjelmalla pääsee pitkälle, aina ei tarvitse yrittää kaikista vaikeinta. Täytyy vaan luottaa omiin vahvuuksiin, Saarinen pohti.

Maailmanmestaruusmitalit menivät Venäjälle Anna Shcherbakovan voittaessa mestaruuden pistein 233,17, Elizaveta Tuktamyshevan hopeaa ja Alexandra Trusovan pronssia. Venäläisurheilijat edustavat valtion dopingpannan vuoksi kilpailussa Venäjän taitoluisteluliittoa (FSR).Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024