Uutiset

Valtter Virtanen 10. Alpen Trophyssä kauden parhailla pisteillä

Valtter Virtasen kausi on kääntynyt nousujohteiseen suuntaan Innsbruckissa käydyssä Alpen Trophy –kilpailussa. Alkukauden kangerteluiden hän jälkeen saavutti Itävallan kilpailussa kauden parhaat pisteensä sekä keskiviikkona luistellussa lyhytohjelmassa että torstain vapaaohjelmassa. Pisteitä kertyi yhteensä 180,96 koko kilpailusta.

– Suunta on oikea, vaikka vieläkin suorituksessa oli liikaa virheitä. Olen kuitenkin tyytyväinen, että sain näinkin lyhyessä ajassa petrattua pisteitä. Vielä en ole tyytyväinen omaan tekemiseeni, Virtanen pohdiskeli kilpailun jälkeen.

Hän sai vapaaohjelmasta 118,80 pistettä, vaikka neloishyppy päätyikin jään pintaan.
– Parasta päivässä oli, että neloishypyssä taisi olla kierrokset täynnä, hän totesi.

Virtasen seuraava kilpailu on joulun alla Kouvolassa luisteltavat SM-kilpailut.
– Kilpailuvireen ylläpitämiseksi olisi hyvä päästä tässä välissä vielä yhteen kilpailuun, mutta työ lääkärinä estää täysipainoisen urheilemisen, Virtanen harmittelee.
– Kevätkaudella pystyn onneksi vähän keventämään työntekoa.

Ilonaiheena kuitenkin on, että tällä kaudella Virtanen on jo saavuttanut arvokilpailuihin vaadittavat teknisten pisteiden minimirajat.
– Viimeiset viisi vuotta olen niitä pisterajoja metsästänyt koko kauden ja saavuttanut ne yleensä vasta viimeisessä mahdollisessa kilpailussa. Nyt ei onneksi tarvitse miettiä sitä, Virtanen huokasi helpottuneena.

Alpen Trophy -kilpailun voitti Italian Daniel Grassl pistein 230,50. Kilpailuun osallistui 26 luistelijaa.

Tulokset


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024