Uutiset

Virtanen ja Ounasvuori kärjessä PM-kilpailuissa

Valtter Virtanen ja Oona Ounasvuori venyivät taitoluistelun PM-kilpailuissa Tanskassa parhaimpiinsa ja johtavat lyhytohjelmien jälkeen selvällä erolla seuraaviin.

Virtanen on osoittanut viime viikkoina nousevaa tuloskuntoa, ja Tanskan Hørsholmissa käyty miesten lyhytohjelma oli jälleen mallikelpoinen suoritus 34-vuotiaalta keskisuomalaiselta. Hän keräsi ohjelmansa elementeistä plussaa lukuun ottamatta hieman haparointia sisältäneestä kolmoislutzistaan. Pistesaldo 69,07 vei hänet johtoon ennen Puolan Kornel Witkowskia, 63,56.

– Luisteluni on nyt helppoa ja kivaa. EM-kisoista palautuminen vei aikansa, mutta tämän viikon treeniviikkoni on ollut tosi tiukka ja antava, mikä lupaa hyvää myös sunnuntain vapaaohjelmaani.

Suomi on kärjessä myös PM-kilpailujen naisten kilpailuissa. Virtasen tapaan  taitoluistelun maajoukkueeseen kuuluva Oona Ounasvuori teki lyhytohjelmassa kansainvälisten jäiden ennätyksensä 60,21 ja johtaa kilpailua ennen maannaistaan Linnea Cederiä, 56,91.

– EM-kilpailujen jälkeen vaihdoin lyhytohjelmassa hyppyjeni järjestystä, ja tämä näyttää toimivan aiempaa paremmin, kertoi erityisesti komean lutzin taitajana tunnettu helsinkiläinen.

Junioritytöissä Suomi on tällä hetkellä Pohjoismaiden kärkeä. Suomi otti juniorityttöjen PM-kilpailussa ensimmäiset viisi sijaa kuin leikiten. Suomalaisista paras oli lappeenrantalainen Janna Jyrkinen, 150,79, toinen seurakaveri Iida Karhunen, 149,01, ja kolmas Espoossa valmentautuva Petra Lahti, 144,96. Muut voitokkaan suomalaisviisikon jäsenet olivat Pihla Bergman ja Rosa Reponen.

Taitoluistelun PM-kilpailut päättyvät sunnuntaina klo 11.00 Suomen aikaa alkaen luisteltaviin naisten ja miesten vapaaohjelmiin.

Tulokset ja aikataulut: http://resultater.danskate.dk/Nordics2022/

Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=958xdA5H3hU

Kuvassa juniorityttöjen PM-mitalistit Janna Jyrkinen, Iida Karhunen ja Petra Lahti.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024