Uutiset

Taitoluistelun EM: Galyn taistelu ei tuonut jatkopaikkaa

Suomen Roman Galayn taistelu Minskin EM-jäällä riitti lyhytohjelman sijalle 32. Pisteet 55,40 eivät kuitenkaan oikeuttaneet vapaaohjelmaan, jonne paikka oli lyhytohjelman 24 parhaalla.

Kilpailun johdossa on venäjän Mikhail Kolyada pistein 100,49. Toisena on Venäjän Alexander Samarin 91,97 ja kolmantena seitsemättä perättäistä EM-kultaansa puolustava Espanjan Javier Fernandez.

Galay esiintyi varsin positiivisesti EM-debyytissään. Epäpuhtaudet kolmoisaxelin ja kolmois-kolmois-yhdistelmän alastuloissa verottivat kuitenkin laatupisteitä. Lyhytohjelman kolmesta hyppyelementistä kolmoisritti onnistui kuitenkin hyvin.

Vaikka joulukuisen SM-kilpailun ennätyspisteet 69,27 jäivätkin haaveeksi, osasi Galay nauttia ensimmäisestä aikuisten arvokilpailukokemuksestaan ilman turhaa jännittämistä. Nuorten MM-tasollakin edustanut, Sirkka Kaipion valmennettava, hehkutti kokemustaan heti suorituksensa jälkeen.

-Yleisön kannustaminen sai minulle aikaan hyvän fiiliksen ja kylmät väreet. Halusin todella näyttää.

-Olen hiukan pettynyt kolmoisaxelin alastuloon, sillä hyppy on minulla hyvin varma. Muutoin suoritukseni ei oikeastaan harmita minua. Se oli hyvä taistelu. Nyt vaan lisää töitä ja ensi kerralla uudestaan, Galay suunnitteli.

Kilpailut jatkuvat suomalaisittain perjantaina, jolloin Suomen jäätanssipari Juulia Turkkila-Matthias Versluis kilpailevat rytmitanssissa ja Viveca Lindfors ja Emmi Peltonen naisten vapaaohjelmassa.

Tulokset ja aikataulut: http://www.isuresults.com/results/season1819/ec2019/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024