Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: suomalaisnaiset onnistuivat lyhytohjelmissa

Kansainvälisen taitoluistelukilpailun Finlandia Trophy Espoon avauspäivän huipensi naisten lyhytohjelmat, jossa oli mukana neljä suomalaisluistelijaa. Jenni Saarinen palasi Finlandia Trophyn jäälle viiden vuoden tauon jälkeen, Linnea Ceder, Vera Stolt ja Sofia Sula olivat puolestaan kilpailun ensikertalaisia. Suomalaisnaisten kokonaispanos oli onnistunut.

Lyhytohjelman jälkeen johdossa on venäläiskaksikko. 16-vuotias suurlupaus Alena Kostornaia johtaa henkilökohtaisella ennätyksellään 77,25.

– Ohjelma meni hyvin, mutta aina löytyy parannettavaa. Lyhytohjelmassa en halunnut riskeerata tekemällä kolmoisakselia. Vapaaohjelmassa se nähdään.

Elizaveta Tuktamysheva avasi ohjelmansa korkealla kolmoisakselilla, joka oli naisten kilpailun ainoa, ja on toisena pistein 72,66.  Venäläinen ei ollut täysin tyytyväinen pisteisiinsä. Kolmantena, selvästi venäläiskaksikon takana, on Japanin Yuhana Yokoi tuloksella 65,09.

Jenni Saarinen nautti silmin nähden espoolaisjäällä ja sai uransa parhaat lyhytohjelmapisteet 60,06.

– Minulla ei ole ikinä ollut niin mahtavaa kuuden minuutin verryttelyä. Tuntui, että olisin voinut vaikka hypätä kolmoisakselin. Lähden luottavaisesti vapaaohjelmaan, työ sitä varten on tehty jo tätä ennen.

Linnea Ceder, joka hälytettiin kilpailuun pikakomennuksella leiriltä Chicagosta, paransi ennätystään tulokseen 53,25. Ceder nähtiin jäällä vapautuneena ja vauhdikkaana.

– Kokonaisuus oli siisti, vaikka kolmois-kolmoisyhdistelmähyppy kutistui kolmois-kakkoseksi.

Vera Stolt oli 21 kilpailijan joukossa kymmenes pistein 50,31 ja Sofia Sula 13:s pistein 47,09.

Kisa jatkuu huomenna lauantaina jäätanssin rytmitanssilla sekä pariluistelun ja miesten vapaaohjelmilla.


Info: https://www.finlandiatrophy.com/fi/
Kilpailun aikataulu, luistelujärjestykset ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/CSFIN2019/index.htm 
Muodostelmakilpailun aikataulu, luistelujärjestykset ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/FTSYS_2019/index.htm
Special Olympics -kilpailun aikataulu, luistelujärjestykset ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/FTSO_2019/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024