Uutiset

Vuokatti 2022 – Olivia Lisko luisteli hopeaa

Euroopan nuorten olympiafestivaalit jatkuivat tänään vapaaohjelmilla. Olivia Lisko otti kärkipaikan keskiviikon lyhytohjelmakilpailussa, jossa hän keräsi varman puhtaalla suorituksellaan komeat ennätyspisteensä 57,94. Torstai-iltana käydyssä vapaaohjelmassa espoolaisella oli pieniä vaikeuksia, ja hän saavutti kilpailussa hopeaa yhteispistein 155,03. Voittoon kiri Ranskan 17-vuotias Lorine Schildt 166,98 pisteellä.

– Olen tietysti tyytyväinen, hopea ei koskaan ole häpeä, mutta ohjelmaani tuli useita vähän tyhmiä virheitä, kuten lutzin ja ritin helpottuminen. Harmittaa, että jäin kauas kauden parhaista vapaaohjelmapisteistäni, pohti analyyttisena urheilijana tunnettu Olivia.

Porilaiselle Arttu Juusolalle kansainvälinen jää Vuokatissa oli kovempi vastus. 16-vuotias myönsi jännityksen vaivanneen erityisesti lyhytohjelmaa. Taitoluistelun nuorten maajoukkueeseen kuuluva luistelija sijoittui kilpailussa sijalle 11 yhteispistein 144,21.

– Parempaa lähdin hakemaan, mutta olen ihan tyytyväinen tähänkin. Kilpailu on ollut ihan erilainen kuin mikään aiemmin kokemani. Reissu on ollut päivissä pitkä, ja sen aikana on ollut paljon enemmän harjoituksia kuin pienemmissä kisoissa. Todella opettavaista minulle tulevaisuutta varten silläkin lailla.

Poikien kilpailun voitti erittäin kovassa nousussa oleva 16-vuotias Arlet Levandi yhteispistein 209,54. Tallinnalainen on ehtinyt tällä kaudella ihastuttaa EM-jäälläkin.

Lue lisää SkatingFinland.fi

Tulokset

Suomen Olympiakomitean tiedote

Euroopan nuorten olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään 20.-25.3.2022 Kainuun ja Lahden maisemissa. EYOF-kisat ovat Suomen historian neljännet viiden renkaan eli olympialipun alla kilpailtavat arvokilpailut.

Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa, ja mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa. Tyttöjen jääkiekko ja yhdistetyn kilpailu ovat ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisaohjelmassa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024