Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Saarinen ennätyspisteillä neljänneksi

Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo huipentui sunnuntaina korkeatasoiseen naisten vapaaohjelmakilpailuun, jonka voittoon luisteli vasta 16-vuotias venäläinen Alena Kostornaia. Kaikki neljä kisassa mukana ollutta suomalaisluistelijaa paransivat henkilökohtaisia ennätyksiään. 

Kilpailun voiton suvereenisti ottanut Kostornaia keräsi vapaaohjelmakilpailussa huikeat 157,59 pistettä ja kokonaispisteet nousivat 234,84:ään. Finlandia Trophy oli Kostornaialle ensimmäinen kilpailu senioritasolla, kuten myös ensimmäinen kilpailu, jossa hän hyppäsi naisille haastavia kolmoisakseleita. 

–  Olen voitosta todella iloinen sekä erityisen tyytyväinen siihen, että pääsin näyttämään itselleni pärjääväni seniorisarjassa. Monet valmennusryhmäni luistelijoista tekevät jo neloishyppyjä, ja vaikka en niitä vielä itse tee, motivoi se minua harjoittelemaan vielä enemmän, huippuvalmentaja Eteri Tutberidzevan talliin kuuluva Kostornaia riemuitsi.  

Myös toiseksi luistelleen venäläisen Elizaveta Tuktamyshevan ohjelmassa nähtiin suunnitellut kaksi kolmoisakselia. Tuktamysheva keräsi 139,87 pistettä vapaaohjelmastaan ja kokonaispisteet 212,53.  

Ensimmäistä kertaa seniorisarjassa kilpaillut Japanin Yuhana Yokoi säilytti kilpailun kolmannen sijan kokonaispistein 191,90.  

Neljänneksi luistelleen Jenni Saarisen suoritus huokui itsevarmuutta. Saarinen paransi ennätyspisteitään lähes 20 pisteellä, keräten vapaaohjelmasta 121,14 pistettä ja kokonaiskilpailusta pisteet 181,20. 

– Ohjelman alussa oli pientä haparointia, koska kolmoisflippi lähti liian korkealle. Pystyin kuitenkin keskittymään ohjelman läpivientiin elementti elementiltä. Ajattelin positiivisesti, että nyt mennään eikä meinata, tyytyväinen Saarinen tuuletti. 

Saarisen pisteet ovat kolmanneksi parhaat suomalaisnaisen kansainvälisessä kilpailussa luistelemat pisteet. Edellä ovat vain Viveca Lindfors ja Laura Lepistö. 

Seitsemänneksi 151,48 pisteellä sijoittunut Linnea Ceder oli erittäin tyytyväinen 98,23 pistettä kerryttäneeseen vapaaohjelmaansa. Erityisesti onnistunut kolmois-kolmoishyppy-yhdistelmä ohjelman alussa ilahdutti.  

– Toivoisin kaikille nuorille luistelijoille mahdollisuutta päästä Finlandia Trophyyn ja saada näin upea kokemus suuren yleisön edessä. Tällainen yleisö auttaa luistelija nauttimaan esiintymisestä, ihasteli Ceder.  

Cederin kilpailut jatkuvat ensi viikolla Budapestissä. 

Sofia Sula keräsi onnistuneesta vapaaohjelmastaan pisteet 100,32 kokonaispisteiden noustua 147,41:een. Sulan sijoitus nousi lyhytohjelman jälkeen peräti neljällä sijalla, 13. sijalta yhdeksänneksi. Vapaaohjelman ennätys parani huimat 16 pistettä.  

Myös Vera Stolt paransi ennätystään sijoittuen 12:nneksi. Hän sai vapaaohjelmastaan 91,04 pistettä ja kokonaispisteitä kertyi 141,35. Stoltilla on edessä kansainvälisten kisojen sarja, joka alkaa jo viikon päästä Challenger-sarjan kisalla Minskissä.

Viikonlopun aikana yleisöä Espoo Metro Areenalla oli noin 7000. 

Info: https://www.finlandiatrophy.com/fi/
Kilpailun tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/CSFIN2019/index.htm 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024