Uutiset

Kutsu jäsenseuroille: Ilmoittautukaa urheilun ihmisoikeuskampanjaan 1.9. mennessä

Urheilussa on käynnissä suuri muutos: yhdenvertaisuus, rasismin vastustaminen, sukupuolten tasa-arvo, lasten oikeudet ja muut urheiluun liittyvät ihmisoikeuskysymykset kiinnostavat yhä useampia. Urheilun parissa ymmärretään myös entistä paremmin, että ihmisoikeudet urheilussa eivät tarkoita pelkästään keskustelua kansainvälisistä arvokisoista. Ihmisoikeuksien toteutuminen on myös suomalaisen urheilun tärkeimpiä kysymyksiä. Jokaisella pitää olla yhdenvertainen mahdollisuus urheilla. 

Taitoluisteluliitolla on tärkeä rooli kannustajana, koska liitto toimii läheisessä yhteistyössä jäsenseurojensa kanssa. Taitoluistelu voi olla aidosti vastuullinen laji vain siten, että jäsenseuramme ja sidosryhmämme lähtevät yhteiselle vastuullisuuspolulle. 

Mikä kampanja?

Ihmisoikeusliitto käynnistää marraskuussa 2021 valtakunnallisen urheilun ihmisoikeuskampanjan, joka on laajuudeltaan ainutlaatuinen jopa koko maailman mittakaavassa. Kutsumme mukaan urheilujärjestöjä ja -seuroja, urheilijoita ja valmentajia sekä muita urheilun toimijoita. Kampanja tulee saamaan laajaa yhteiskunnallista näkyvyyttä, ja sen tukijoiksi on jo alustavasti lupautunut monipuolinen joukko tunnettuja suomalaisurheilijoita eri lajeista.

Myös Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea ja Suomen urheilun eettinen keskus SUEK tukevat kampanjaa. 

Miten mukaan?

Mikäli seuranne haluaa lähteä mukaan kampanjaan, ilmoittakaa kiinnostuksestanne 1.9.2021 mennessä tämän linkin kautta. Taitoluisteluliitto kerää tiedot mukaan ilmoittautuneista seuroista ja toimittaa ne eteenpäin Ihmisoikeusliittoon. Kaikkien kampanjaa tukevien seurojen nimet mainitaan kampanjan verkkosivuilla.

Syksyn 2021 aikana kerromme lisää erilaisista mahdollisuuksista toimia kampanjan aikana. Toimitamme teille valmista kampanjamateriaalia, jota voitte jakaa omissa viestintäkanavissanne (esim. sosiaalinen media, uutiskirjeet, verkkosivut).

Ihmisoikeusliitosta

Ihmisoikeusliitto on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton ihmisoikeusjärjestö, joka työskentelee yhdenvertaisen ja ihmisoikeuksia kunnioittavan Suomen puolesta. Asiantuntijajärjestönä se edistää ihmisoikeuksien toteutumista muun muassa vaikuttamalla viranomaisiin, kouluttamalla sekä kampanjoimalla.

Ihmisoikeusliitto toteuttaa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana Ihmisoikeudet haltuun urheilussa -hanketta. Hankkeessa on järjestetty ihmisoikeuskoulutusta esimerkiksi Suomen Urheiluliiton, Koripalloliiton, Suomen valmentajien ja SUEKin henkilöstölle. Taitoluisteluliiton osalta koulutus toteutetaan kaudella 2021-2022. Hankkeen yhteistyötahoihin kuuluvat myös mm. Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea.


Kutsu Suomen Taitoluisteluliiton kevätliittokokoukseen 20.4.2024 15.3.2024
Tuloksia: Sonja Henie Trophy 10.3.2024