Uutiset

Orihara ja Pirinen jäätanssin EM-finaaliin

Grazin EM-jäällä koettiin ilon hetkiä, kun jäätanssijat Juho Pirinen ja Yuka Orihara saavuttivat rytmitanssikilpailun tuloksena paikan finaalissa. Vapaatanssiin selvitti tiensä 20 paria, joiden joukossa suomalaiset olivat sijalla 16.

Suomalaisparin saavutusta voidaan pitää erinomaisena, sillä heillä on takanaan vasta kahdeksan kuukauden yhteinen taival jäätanssijoina. Edes EM-debyytti ei saanut parin jalkoja tutisemaan, sillä torstaina jäällä säihkyneen parin suoritus oli rikkeetön. Rytmitanssi, jonka suomalaispari luisteli Maija Poppasen reippaisiin säveliin, on saanut pitkin kautta hyvää palautetta lajiasiantuntijoilta. Valmentaja Maurizio Margagliokin, vuoden 2001 jäätanssin maailmanmestari, nyökytteli tänään hyväksyvästi parin astuttua jäältä kuulemaan pisteitä. Pistepotti 64,49 ei ollut parin ennätys, mutta luistelu tuntui paremmalta kuin koskaan aiemmin.

– Olemme niin onnellisia ja helpottuneita. Suoritus tänään tuntui paremmalta kuin milloinkaan ennen. Se oli jopa parempi kuin se, mihin yllämme harjoituksissa, tyytyväinen Pirinen sanoi.

– Ja minulla oli todella hauskaa jäällä tänään. Meillä on yleensä aina hauskaa, kun luistelemme, Orihara säesti.

Lauantaina luisteltavassa vapaatanssissa pari haluaa saavuttaa saman kontrolloidun ja varman tuntemuksen, joka auttoi heitä pääsemään tavoitteeseensa rytmitanssissa.

Jäätanssikilpailun kärjessä on odotetusti ranskalaispari Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron pistein 88,78. Varsin niukasti toisena vain 0,03 pisteen erolla ovat Venäjän Victoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov. Kolmantena on Italian pari Charlene Guignard-Marco Fabri pistein 84,66.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/season1920/ec2020/


Taitoluisteluliitto ja OP Ryhmä liikuttamaan lapsia Hippo-luistelukoulun parissa 30.5.2023
Finlandia Trophy Espoon fanipäivä 29.5.2023