Uutiset

Juulia Turkkila – Matthias Versluis seitsemäntenä Italiassa

Suomen jäätanssipari Juulia Turkkila – Matthias Versluis käynnisti kilpailukautensa vahvasti Italiassa. Pari on rytmitanssin jälkeen Lombardia Trophyssä seitsemäntenä pistein 67,26.

Tänä viikonloppuna kilpailtava Lombardia Trophy on kerännyt Italian Bergamoon tasokkaan joukon taitoluistelijoita kilpailukauttaan käynnistämään. Osa heistä, kuten myös Suomen Turkkila ja Versluis, osallistuu kahden viikon kuluttua olympiakarsintakilpailuun Saksassa.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis keräsivät bluesin ja hiphopin rytmeissä kulkeneesta tyylikkäästä rytmitanssistaan 67,26 pistettä, jotka kirjataan heille uudeksi kansainväliseksi ennätykseksi.

Ohjelmaan mahtui muutama kauden käynnistykselle tyypillinen kauneusvirhe, mutta pari vakuutti tyytyväisyyttään.

– Oli mukava fiilis päästä vihdoin luistelemaan kisajäälle. Vaikka ohjelmaan tuli pari horjahdusta, rytmitanssimme oli kuitenkin kokonaisuutena hyvä suoritus, ja se, samoin kuin toivottavasti myös pistesaldo, lähtee kasvamaan kauden mittaan, kaksikko kommentoi.

Jäätanssissa Suomen toinen edustaja on Yuka Orihara – Juho Pirinen. Parin uusi rytmitanssi on vauhdikas ja iloinen kokonaisuus, jossa bluesin lisäksi hyödynnetään funkia. Parin pettymykseksi suoritus keräsi vain pisteet 57,98, mikä toi kovassa joukossa sijan 15.

– Energisesti suoritus oli hyvä, mutta on myönnettävä, että luistelussamme oli kauttaaltaan vähän hutilointia. Myös kauden kuviotanssi midnight blues osoittautui meille tänään vaikeaksi elementiksi. Mutta kausi on avattu, ja tästä lähdetään eteenpäin, pari sanoi suorituksensa jälkeen.

Lombardia Trophyn jäätanssikilpailua johtaa Italian pari Charlene Guignard – Marco Fabbri, 82,05. Vapaatansseissa kilpaillaan sunnuntaina.


Tulokset


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024