Saarinen johdossa, Galay kakkosena PM-kilpailussa

Jenni Saarinen johtaa Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen naisten kilpailua Linköpingissä, Ruotsissa. Saarisen johtopisteet 56,07 ovat hänen uusi ennätyksensä.

Saarisen perässä ovat Ruotsin Cassandra Johansson, 51,51, ja Josefin Taljegård, 51,06.

Saarisen laadukkaaseen ohjelmaan sisältyi yksi näkyvämpi virhe, kolmoisflipin kaatuminen. Kokonaisuuteen tamperelainen oli kuitenkin tyytyväinen.

– Erityisen tyytyväinen olen ohjelman koreografian ja askelten viimeistelyyn. Huomiseen lähden päättäväisesti tekemään omaa suoritusta, Saarinen sanoi suorituksensa jälkeen.

Suomen muut naisedustajat PM-kilpailuissa ovat Sofia Sula, Vera Stolt ja Hanna Kiviniemi. Sula on sijalla neljä, pisteet 50,90, Stolt sijalla 8, pisteet 48,55, ja Kiviniemi luisteli lyhytohjelmassa sijalle 10, pisteet 47,07.

Kauden suomalaiset kärkinaiset Viveca Lindfors ja Emmi Peltonen eivät ole mukana PM-jäällä.

Suomen ainoa miesedustaja Roman Galay aloitti myös PM-kilpailut vahvasti ja on lyhytohjelman jälkeen toisena pistein 63,09.

Hyppyelementeistä komein oli ohjelman alun kolmoisaxel, muissa hypyissä oli vaikeuksia.

– Kokonaisuudessaan suoritukseni oli ihan ok, vaikka ei täydellinen, sitä on nyt vaikeutettu. Piruetit ja askelsarja olivat nyt sellaista vaikeustasoa kuin suunniteltiinkin, Galay totesi.

Junioritytöille kulta ja pronssi

Suomi jatkoi mitalien kahmimista myös lauantaina Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Ruotsissa. Selma Välitalo luisteli juniorityttöjen PM-kultaa ja Laura Karhunen sijoittui pronssille.

Selma Välitalo teki Linköpingin PM-kilpailuissa reilun uuden ennätyksensä 139,30. Vapaaohjelma sujui ohjelman keskiosaan osuneista pikkurikkeistä huolimatta varmasti.

– Hyvät fiilikset jäi vappiksen jälkeen, ja olen kaikkiaankin tosi tyytyväinen ja iloinen, hehkutti 16-vuotias oululainen kilpailun jälkeen.

Laura Karhuselle vapaaohjelmajää oli takkuisampi. Usea hyppy jäi vajaaksi aiotusta, mikä pudotti pistesaldoa. Karhunen oli vapaaohjelmassa vasta neljäs, mutta yhteistulos 134,66 riitti tuomaan uran toisen PM-pronssimitalin.

– Ensi kerralla sitten paremmin, totesi pettynyt 18-vuotias.

PM-hopeaa luisteli Ruotsin Emelie Nordqvist, 137,01.

Mai Helske oli juniorityttöjen PM-kilpailussa viides, 125,73, ja Fanny Lindfors kuudes,113,58.

PM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina seniorimiesten ja -naisten sekä vapaaohjelmakilpailuilla.