Uutiset

Lopputuloksia Mozart Cupista ja Skate Helenasta

Marigold IceUnity sijoittui toiseksi kansainvälisessä muodostelmaluistelun Mozart Cupissa Salzburgissa.

Kovatasoisen kilpailun voiton vei muodostelmaluisteluperheen uusimpiin joukkueisiin kuuluva Kanadan Nova. Kolmanneksi sijoittui Venäjän Crystal Ice. Lyhytohjelman voittanut Suomen Team Unique jäi neljänneksi.

Hallitseva maailmanmestari Marigold IceUnity löysi itsensä epäonnistuneen lyhytohjelmansa jälkeen perjantaina vasta neljänneltä sijalta. Hetken harmitus vaihtui kuitenkin päättäväisyydeksi. Lauantaina vapaaohjelmakilpailun viimeisenä jäälle astunut joukkue näytti vahvuutensa ja venyi osion voittoon. Kokonaispisteet kipusivat uudeksi kotimaiseksi kärkitulokseksi 215,04.  Kanadalaisjoukkue Nova jäi kuitenkin tuloslistan ykköseksi vain 0,82 pisteen erolla suomalaisiin. Kanadalaisten etu oli tasaisuus – lyhytohjelman kolmas ja vapaaohjelman toinen – ykköstilaan joukkue ei yltänyt kummassakaan ohjelmassa.

-Sanoisin, että vahva veto ilman suurempia virheitä. Mieltä lämmittävät myös kokonaispisteet, jotka tietysti ilman eilistä epäonnistumista olisivat voineet nousta korkeammallekin, Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen pohti.

Team Uniquen huikea lyhytohjelmaonnistuminen vaihtui vapaaohjelmassa hermoiluksi. Joukkuetta rasitti erityisesti kaatumiset kahdessa elementissä. Joukkue oli vapaaohjelmassa viides keräten kokonaispisteet 211,40.

-Meno ei näyttänyt tänään lainkaan omalta. Siitä puuttuivat vahvuus ja varmuus, valmentaja Mirjami Penttinen analysoi.

Suomalaisjoukkueille onnistuminen alkuvuoden kilpailuissa on tärkeää. MM-kotikisat huhtikuussa Helsingissä tuovat tekemiseen oman mausteensa. Maaliskuussa käytävän SM-kilpailun voittaja pääsee automaattisesti edustamaan Suomea kotiyleisön eteen, toinen paikka annetaan Season´s Best -pistepotin haltijalle. Tämän viikonlopun jälkeen korkeimmat pisteet ovat siis Marigold IceUnityllä. Kahden viikon päästä kilpaillaan kuitenkin jälleen, kun vuorossa on Ranskan Rouenissa käytävä French Cup. Marigoldin ja Team Uniquen seuraan liittyvät tuolloin suomalaisjoukkueet Helsinki Rockettes ja Lumineers.

Mozart Cupin junioreissa Team Mystique (HSK) sijoittui kolmanneksi pistein 170,62 ja FireBlades (Tappara) kahdeksanneksi. Team Estreija (LTL) oli kymmenes. Sarjan voitti Venäjän Crystal Ice Junior pistein 194,46. Suomalaiset juhlivat myös noviisisarjassa, jossa EsJt:n Valley Bay Synchronics voitti selvin luvuin 63,98. Suomalaismenestystä täydensi Lahden Team Soleil, joka sijoittui toiseksi 55,15. Kuopion Ice Energy (KuLS)  oli kahdeksan joukkueen kilpailussa viides.

Kaikki tulokset http://skateaustria.vs91-250-98-130.cloud-he.de/img/competition/4.2018_19/110/index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belgradissa käydyssä kansainvälisessä yksinluistelukilpailussa  Skate Helenassa Suomella oli edustus junioreissa ja noviiseissa. Junioreissa Mai Helske (ETK) oli kymmenes ja Minttu Heikkinen (KuLS) 18:sta. Molemmat luistelijat kuuluvat Suomen Taitoluisteluliiton nuorten maajoukkueeseen. Noviisisarjassa ETK:n Edith Mattila sijoittui mukavasti neljänneksi, Jessika Louhelainen 11:nneksi ja Milla Degerlund 19:nneksi.

Kaikki tulokset http://www.europeancriterium.eu/documents/html/58/index.htm

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024