Uutiset

Suomalaiset kolmantena ja neljäntenä Nottinghamissa

Team Fintastic on lyhytohjelman jälkeen kolmantena ja vahvasti kiinni mitalikannassa muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailussa Nottinghamissa. Myös Team Mystiquella on kaikki mahdollisuudet, sillä joukkue on tiukassa tuntumassa neljäntenä. Johdossa on jo neljättä perättäistä MM-kultaa tavoitteleva Venäjän Junost Junior ja toisena saman maan Crystal Ice Junior.

Team Fintastic luisteli ikivihreän Sound of Silencen säveliin luodun lyhytohjelmansa rauhallisesti ja hallitusti. Virheetön suoritus toi joukkueelle pisteet 73,79 ja lyhytohjelman pronssiset pikkumitalit.

 – Tämä oli hieno suoritus, joka toi myös kauden parhaat lyhytohjelman pisteet. Nyt paikka podiumilla on lähellä, sillä tilanne on lupaava, iloitsi Team Fintasticin valmentaja Milja Sarkkinen.

Team Mystique debytoi onnistuneesti MM-jäällä ja lähtee kärjen tuntumassa vapaaohjelman päivään. Joukkue luisteli rennosti ja varmasti ohjelmansa African Sun ja sai vedostaan pisteet 69,72.

Aiemmin aina mitaleille yltänyt Suomi on kaksi viimeistä kautta jäänyt ilman paikkaa podiumilla. Nyt sekä jokaisissa MM-kisoissa luistelleella Team Fintasticilla että MM-kilpailujen ensikertalaisella Team Mystiquella on mahdollisuus palauttaa Suomi mitalikantaan, sillä venäläiset eivät ole tavoittamattomissa. Junost Junior johtaa pistein 76,09 ja Crystal Ice Junior on heti sen perässä pistein 75,93.

Viisi joukkuetta jäi pois

Koronaviruksen vaikutuksilta ei ole vältytty Nottinghamissakaan. Japanin, Ranskan ja Italian joukkueet peruivat osallistumisensa jo ennakkoon. Kauden maailmantilastossa kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet USA:n Skyliners ja Elite Junior ja olivat jo kisakaupungissa, mutta vetäytyivät kilpailusta. Kotiinpaluu vei Skylinersilta mahdollisuuden puolustaa viime kauden MM-pronssiaan. Mukana kilpailussa on nyt 19 joukkuetta.

Tulokset  http://www.isuresults.com/results/season1920/wjcsys2020/SEG001.htm


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024