Uutiset

Selma Välitalo hopealle Tallinnassa

Suomen taitoluistelumaajoukkueeseen kuuluva Selma Välitalo luisteli hopealle Tallinn Trophyn juniorityttöjen kilpailussa lauantaina. Pisteet 128,56 ovat 16-vuotiaan oululaisen kansainvälinen ennätys.

Mitalista ja ennätyspisteistä huolimatta Välitalo ei ollut aivan tyytyväinen vapaaohjelmasuoritukseensa. Vaikka ohjelmasuoritus oli puhdas ja tyylikäs, usea kolmoishypyksi aiottu jäi kahteen kierrokseen.

– Paljon jäi vielä SM-kisoihin parannettavaa, sanoi Selma, jonka kauden tavoitteena on tavoitella paikkaa Euroopan nuorten olympiafestivaaleille helmikuussa.

Lyhytohjelman jälkeen kilpailussa toisena ollut Linnea Ceder on vastikään palannut täysipainoisen harjoitteluun, eikä harjoitusrutiini ollut vielä riittävä vapaaohjelman rikkeettömään läpivientiin. 16-vuotias Ceder sijoittui kilpailussa viidenneksi pistein 119,94.

– Olosuhteisiin nähden olen kuitenkin tyytyväinen, hyvä fiilis jäi.

Suomen muut edustajat junioritytöissä Tallinnassa olivat Laura Karhunen ja Fanny Lindfors. 17-vuotias Karhunen sijoittui kilpailussa sijalle 8 pistein 111,46, ja 14-vuotias Fanny Lindfors oli 16., pisteet 90.65.

Juniorityttöjen kilpailun voitti Korean Young You, 163,67.

Tallinn Trophyn tulokset


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024