Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: miesten lyhytohjelmat

Finlandia Trophy Espoon miesten lyhytohjelmakilpailun voiton vei Venäjän Mikhail Kolyada 85,20 pisteellä. Vuoden 2018 MM-kilpailujen ja EM-kilpailujen pronssimitalistin I Belong to You -ohjelmaan jäi vielä korjattavaa hyppyihin, joista muun muassa neloistulppiin osui kaatuminen.

Toiseksi sijoittui viime vuoden junioreiden maailmanmestari, Etelä-Korean Junhwan Cha 84,67 pisteellä ennen kolmanneksi 79,36 pisteellä sijoittunutta viime vuoden EM-kilpailuiden hopeamitalistia, Venäjän Dmitri Alievia.

Suomen Valtter Virtanen lähtee vapaaohjelmakilpailuun sijalta 16 pistein 59,18. Virtanen aloitti ohjelmansa kunnianhimoisesti neloistulpilla ja kolmoisakselilla, jotka kuitenkin päättyivät kaatumiseen. -Tässä oli paljon hyvää ja ollaan selvästi oikealla tiellä. Tällaista ohjelmaa, jossa on neloistulppi, kolmoisaksel ja kolmois-kolmois-yhdistelmähyppy, en ole koskaan aikaisemmin edes yrittänyt kilpailuissa, Virtanen analysoi.

Suomen toinen edustaja, kuukausi sitten Pietariin harjoittelemaan siirtynyt, Roman Galay saavutti lyhytohjelmastaan 48,99 pistettä ja lähtee vapaaohjelmakilpailuun sijalta 21. -Hypyt eivät tänään onnistuneet, mutta olen tyytyväinen, että pystyin keskittymään ohjelmaani elementti kerrallaan. Jännitys on jännitystä ja tänään se vaikutti suoritukseen, Galay sanoo.

 

Pariluistelun lyhytohjelmat

 

Pariluistelun lyhytohjelmakilpailun voiton vei Venäjän pari Evgenia Tarasova – Vladimir Morozov pistein 73,27. Viime vuoden MM-kilpailujen hopeamitalistit ja EM-kilpailujen kultamitalistit luistelivat vauhdikkaan ohjelmansa James Brownin I got you -kappaleeseen. -Ohjelmaan tuli pieniä virheitä, mutta pääosin olemme tyytyväisiä. Emme pystyneet oikeastaan keskittymään elementteihin, vaan keskityimme vain ohjelmakokonaisuuden muistamiseen, vasta kymmenen päivää sitten uuteen musiikkiin vaihtanut pari kertoo.

Toiselta sijalta lauantaina luisteltavaan vapaaohjelmakilpailuun lähtevät Venäjän Aleksandra Boikova – Dmitrii Kozlovskii. Vuonna 2017 junioreiden MM-kilpailussa toiseksi sijoittunut pari sai lennokkaasta lyhytohjelmastaan 67,81 pistettä.

Kolmannelta sijalta venäläispareja haastamaan lähtevät Kanadan Kirsten Moore-Towers – Michael Marinaro. Leona Lewisin tahtiin luisteltu lyhytohjelma toi parille 66,52 pistettä.

Finlandia Trophy Espoossa kilpailee yhteensä kymmenen paria. Kilpailussa ei ole mukana suomalaispareja.

Miesten ja parien vapaaohjelmat luistellaan lauantaina.

Tulokset ja aikataulut: http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/CSFIN2018/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024