Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: pariluistelun lyhytohjelma

Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo käynnistyi torstaina parien lyhytohjelmakilpailulla. Venäläispareilla Evgenia Tarasova-Vladimir Morozov ja Anastasia Mishina-Aleksandr Galliamov on selkeä kaksoisjohto. Kolmanneksi luisteli keväällä yhteistyönsä aloittanut kanadalaispari Vanessa James-Eric Radford.

Evgenia Tarasova ja Vladimir Morozov johtavat kilpailua 78,33 pisteellä. 

– Ohjelma meni hyvin ja vaikeat elementit onnistuivat. Pisteet ovat vielä matalat, mutta hyvät alkukaudelle, Tarasova ja Morozov kertoivat.

Hallitseva maailmanmestaripari Anastasia Mishina ja Aleksandr Galliamov keräsi 4,57 pistettä vähemmän kuin maanmiehensä.

– Tänään suorituksemme ei ollut paras, mutta kausi on vielä alussa. Lähdemme parantamaan suoritusta huomisessa vapaaohjelmassa, pari kommentoi.

Olympiakauden kynnyksellä kansainvälinen mielenkiinto kohdistuu Kanadan uuteen pariin Vanessa James-Eric Radford. Radfordin palkintokaapista löytyy muun muassa kaksi maailmanmestaruutta (2015, 2016) ja olympiapronssi (2018) entisen parinsa Meagan Duhamelin kanssa. Ranskaa aiemmin edustanut James on puolestaan Euroopan mestari (2019) ja MM-pronssimitalisti (2018) Morgan Cipresin kanssa. Tänään kanadalaiset saivat 67,55 pistettä.

– Uuden lyhytohjelman luistelu tuntui tutummalta, sillä kilpailemme tällä ohjelmalla toista kertaa. Uuden parin kanssa työskentely on pitkä prosessi ja yhteistyömme on alkanut erittäin hyvin, James ja Radford kertovat.

Suomea edustava tuore pari Milania Väänänen ja Mikhail Akulov saivat lyhytohjelmastaan 38,01 pistettä. Pari on harjoitellut yhdessä vasta kesäkuusta lähtien. Lahtelainen Väänänen on edustanut aikaisemmin Suomea yksinluistelijana. Moskovalainen Akulov on kilpaillut pariluistelussa EM- ja MM-tasolla edellisen parinsa kanssa. 

– Yleisön kannustus auttoi paljon ja nosti myös omaa fiilistä. Virheet harmittavat, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, suomalaispari kertoo.

Finlandia Trophy jatkuu torstaina miesten lyhytohjelmalla. Parien vapaaohjelmakilpailu alkaa perjantaina 8.10. klo 13.00.

Kilpailun aikataulu, luistelujärjestykset ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/CSFIN2021/index.htm

Kuvassa: Elizaveta Zhuk ja Martin Bidar CZE
Kuva: Antti Lehto


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024