Uutiset

Turkkila-Versluis jäivät aavistuksen MM-finaalista

Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin tie jäätanssin MM-finaaliin Tukholmassa katkesi epäonnistuneeseen nostoon rytmitanssissa. Kilpailuosio toi parille 64,59 pistettä, jotka oikeuttivat sijalle 21. Vain 1,95 pistettä erottivat suomalaiset 20 parhaan luistelijan finaalipaikasta.

Musikaalisäveliin luistellun rytmitanssin alku sujui suunnitelmien mukaisesti. Alun twizzle-käännökset arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle ja suomalaispari eteni itsevarmalla intensiteetillä kohti ohjelman loppua. Parin pistepottia rokotti kuitenkin ratkaiseva epäonnistuminen viimeisessä pyörivässä nostossa, missä Versluis ei saanut pariaan oikeaan asentoon. Vastaava virhe on tullut kaksikon eteen vuosien saatossa ainoastaan kerran aiemmin, harjoitustilanteessa.

– Meillä oli hyvä ja varma tunne jäähän koko ohjelman ajan. Nostossa Juulia lähti vähän liian hätäisesti pyörimään. Ajoitus kärsi, eikä nostoon tullut tarpeeksi voimaa, jotta olisimme saaneet liikkeen pyörimään, pari selvitti epäonnistumiseen johtanutta tapahtumaketjua.

Epäonni nostossa vaikutti merkittävästi sekä laatupisteisiin että elementin vaikeustasoon, joka jäi tasolle yksi. Nosto lipsahti lisäksi ajallisesti liian pitkäksi, josta seurasi pisteen vähennys. Sallittu pituus on seitsemän sekuntia.

– Harmittaa kyllä, pari totesi.

Kilpailun kärjessä rytmitanssin jälkeen on Venäjän taitoluisteluliittoa edustavat Victoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov pistein 88,15. Venäläisurheilijat edustavat MM-kilpailussa valtion dopingpannan vuoksi kilpailussa Venäjän taitoluisteluliittoa (FSR). Toisena on Yhdysvaltojen Madison Hubbel ja Zachary Donohue 86,05 ja kolmantena saman maan Madison Chock ja Evan Bates 85,15.

Kilpailut jatkuvat perjantaina naisten vapaaohjelmakilpailulla, jossa luistelee Jenni Saarinen. Saarinen luistelee verryttelyryhmässä, joka aloittaa Suomen aikaa klo 19:54.


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024