Uutiset

Valtter Virtanen seitsemäs Obertsdorfissa

Suomen taitoluistelumaajoukkueen jäsen Valtter Virtanen sijoittui seitsemänneksi kauden aloituskilpailussaan Nebelhorn Trophyssa Saksassa. Virtasen yhteispisteet olivat 162,85.

Virtanen teki kesän aikana isoja muutoksia valmennuskuvioihinsa, ja rakensi samalla täysin uuden lyhytohjelman sekä muokkasi vapaaohjelmaansa.

– Ohjelmien elementteihin on lisätty vaikeutta, ja näin alkukaudesta sitä on ehkä liikaakin. Tiesin, etten ole mukavuusalueellani, mutta en halunnut lähteä varmistelemaan mitään, sanoi Valtter Virtanen lauantain vapaaohjelmansa jälkeen.

– Nyt ei oltu hyviä pisteitä keräämässä.

Lyhytohjelman tapaan Virtanen lähti myös vapaaohjelmassa hyppäämään hänelle vaikeimpia hyppyjä, neloistulppia että kolmoisaxelia. Sen lisäksi suunnitelmiin kuului kolme kahden kolmoishypyn yhdistelmää.

– Obertsdorfissa hyppyihin tuli huonoja alastuloja, ja yhdistelmiä jäi siksi tekemättä, mutta kyllä ne kauden mittaan siistiytyvät.

Virtanen kilpailee ensi viikonloppuna Suomessa, Finlandia Trophy Espoossa.

– Oli hyvä saada yksi kilpailu ennen Finlandia Trophya, oma jännityskin on ensi viikolla varmasti paljon pienempi.

Nebelhorn Trophyn voitti Kanadan Keegan Messing yhteispistein 257,16. Toiseksi sijoittui Ruotsin Alexander Majorov, 226,64. Myös Majorov nähdään ensi viikolla Finlandia Trophyssa.

 

Tulokset:


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024