Uutiset

Taitoluistelun Tuki ry:n tukipäätös kaudelle 2018-2019

Taitoluistelun Tuki ry on myöntänyt tuet alkavalle kaudelle.

Taitoluistelun Tuki ry:n historia

Taitoluistelun Tuki ry perustettiin vuonna 1971 ja sen tarkoitus oli tukea silloisen kansallisen taitoluistelun tason nousua kansainväliselle tasolle. Tässä se onnistuikin -70- ja -80-luvuilla. Yhdistyksen toiminta oli vähäistä vuosikymmenien ajan sen jälkeen, kun se oli toisena perustajana ollut synnyttämässä Suomen Taitoluistelusäätiö sr:ää, jonka toimintaan yhdistys yhä osallistuu. Nykyään yhdistys on jälleen aktivoitunut. Sen tarkoituksena on tukea taloudellisesti taitoluistelua Suomessa mm. ylläpitämällä erilaisia tukiohjelmia. Tällä vuosikymmenellä yhdistys on perustanut kaksi ohjelmaa tukemaan taitoluistelua, saamiensa lahjoitusten myötä. Kansainväliselle tasolle luistelijoitaan avustava seura on saanut tukea vuodesta 2011 määräaikaisen, 10-vuotisen tukiohjelman kautta. Toinen tukiohjelma on Jane Erkko Olympiaedustus-tukiohjelma vuosille 2018–2022.

Jane Erkon Olympiaedustus-tukiohjelman myötä, pyritään vuosina 2018–2022 tukemaan menneellä kaudella 2017–2018 menestyneiden tai lupauksia herättävien luistelijoiden nousua tasolle, jolla heillä olisi realistiset mahdollisuudet edustaa Suomea taitoluistelussa vuoden 2022 talviolympialaisissa. Taitoluistelun Tuki ry kutsuu valitsemansa luistelijat hakemaan tukea, valitsee tuettavat luistelijat ja päättää tukien määrän ja muut tukiehdot kutakin tukikautta edeltävänä keväänä arvokilpailujen jälkeen. Tukea myönnetään enintään 10.000 euroa per luistelija tai 12.000 euroa per pari per kausi.

Ohjelma on tarkoitettu luistelijan valmentautumisen erityistarpeiden ja kansainvälisen tason kilpailuohjelmien koreografioiden laatimisen mahdollistamiseksi.

Tuen saajien määrää on kasvatettu ja sääntöjä uudistettu alkaneelle olympiadille.

Tuen saajat

Peltonen Emmi                10.000 euroa
Lindfors Viveca                10.000 euroa
Galay Roman                    10.000 euroa, ehdollisena
Sula Sofia                          7.500 euroa
Ceder Linnea                   7.500 euroa
Karhunen Laura              3.000 euroa
Ruokonen Enja                3.000 euroa
Välitalo Selma                 5.000 euroa
Stolt Vera                         5.000 euroa

Kilpailutoimintaan panostavan taitoluisteluseuran tukemiseen tarkoitettu 10.000 euron tuki myönnettiin jo aikaisemmin keväällä Espoon Jäätaitureille.

 

Lisätiedot Pekka Leskinen pekkaleskinen@icloud.com

 


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024