Uutiset

Suomalaisluistelijat vauhdissa Unkarissa

Suomalaisluistelijat kilpailevat tänä viikonloppun Unkarin Miskolcissa käytävässä Jégvirág Cupissa.

Virtanen tavoittelee MM-pisterajoja

Seniorimiesten kilpailussa Valtter Virtanen luisteli sujuvan lyhytohjelman ja on kilpailussa toisena pistein 65,10. Piruettitaiturina tunnettu Virtanen hurmasi tänäänkin tuomariston laadukkailla, vaikeimmalle eli nelostasolle arvoiduilla pirueteillaan. Myös kolmoistulppi-kolmoistulppi, kaksoisaxel ja kolmoislutz sujuivat lennokkaasti.

MM-kisapaikkaa tavoittelevalta Virtaselta puuttuvat vielä vapaaohjelmasta vaadittavat tekniset pisteet, joita maajoukkuekonkari lähteekin jahtaamaan huomisesta kilpailusta.

-Treenit ovat kulkeneet hyvin, eikä vapaaohjelmaan ole tehty muutoksia. Joten antaa mennä vaan, kyllä se nappipäivä sieltä tulee, Virtanen suunnitteli.

Kilpailua johtaa Unkarin Mózes József Berei 67,78 pisteellä.

Ceder kolmantena seniorinaisten kilpailussa

Linnea Ceder on seniorinaisten kilpailussa kolmantena pistein 53,95. Lyhytohjelman erittäin laadukas, nelostasolle arvioitu askelsarja sujui Cederiltä leikiten, kuten myös nelostasolle arvioidut lentävä istumapiruetti ja yhdistelmäpiruetti. Hypyistä kolmoislutz-kaksoistulppi sekä kaksoisaxel kulkivat vaivatta. Kolmoisflippi sen sijaan päätyi jään pintaan.

-Flippiin osunut kaatuminen oli harmittava. Tämä oli iltakisa, joka luisteltiin ilman kunnollista harkkaa, mikä vaikutti tällä kertaa suoritukseen. Vapaaohjelmassa tavoitteena on luistella hyvä kokonaisuus, Ceder pohti.

Olivia Lisko luisteli lyhytohjelmastaan pisteet 52,49, jotka veivät hänet kilpailussa neljänneksi. Myös Liskon askelsarja sekä kaikki piruetit arvioitiin vaikeimmalle nelostasolle ja lennokas kaksoisaxel keräsi pisteitä laadustaan.

-Olosuhteisiin nähden tämä oli ihan ok suoritus. Myöhäinen kisa, joka meni taistellen. Vapaaohjelmassa tavoitteena on tehdä rento suoritus ja saada kolmoistulppi-kolmoistulppi tehtyä. Se ei ole viime aikoina oikein pelittänyt kilpailuissa, Lisko kertoi.

Kilpailua johtaa Unkarin Júlia Láng 61,74 pisteellä.

Karhunen juniorityttöjen kilpailun johdossa

Iida Karhunen johtaa upeasti juniorityttöjen kilpailua 56,21 pisteellä. Vasta 13-vuotias luistelija osoitti lyhytohjelmassaan vahvaa hyppyosaamista tekemällä kaksoisaxelin, kolmoislutz-kolmoistulpin sekä kolmoisflipin. Myös kaikki ohjelman piruetit pyörivät vaikeimmalla nelostasolla.

Ensi viikolla 15-vuotta täyttävä Janna Jyrkinen lähtee vapaaohjelmakilpailuun neljänneltä sijalta pistein 49,29. Näyttävällä kaksoisaxelilla ohjelmansa aloittanut Jyrkinen kaatui kolmoislutz-kolmoistulpin, mikä rokotti lappeenrantalaisen luistelijan pistesaalista. Kaikki Jyrkisen piruetit arvioitiin nelostasolle ja erityisesti ohjelman päättänyt taivutuspiruetti kruunasi ohjelman.

Lindfors toisena junioripoikien sarjassa

Junioripoikien sarjassa Matias Lindfors on lyhytohjelmien jälkeen toisena pistein 53,41. Lindfors hyppäsi ohjelmassaan kolmoisflipin, kolmoislutz-kaksoistulpin sekä kaksoisaxelin. Laadukas askelsarja sekä nelostasolle arvioitu yhdistelmäpiruetti kuuluivat myös ohjelman tähtihetkiin. Kilpailua johtaa Venäjän Nikolai Ugozhaev 62,02 pisteellä.

Advanced novice-sarjassa Emmi Ahlstedt on kolmantena pistein 35,47. Kilpailua johtaa Ukrainan Kateryna Kononenko 45,18 pisteellä.

Tulokset: http://hunskate.hu//external/mukorcsolya/2021_2022/Jegvirag2022ISU/index.htm

Kuvassa: Olivia Lisko, Linnea Ceder ja Valtter Virtanen


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024