Uutiset

Jenni Saarinen pronssilla Oberstdorfissa

Jenni Saarinen käynnisti kilpailukautensa ottamalla pronssia kansainvälisen taitoluistelukauden avauksessa Nebelhorn Trophyssa Saksan Obertsdorfissa. Saarinen nousi vapaaohjelmaosion toiseksi ja keräsi yhteispisteet 163,87.

Nebelhornin naisten vapaaohjelmassa nähtiin alkukaudelle tyypillisesti aika runsaasti rikkonaisia suorituksia, ja myös Jenni Saarinen joutui ohjelmansa avauksessa, kolmoislutzissa, kokeilemaan jään pintaa.

– Vaikka kaaduin sen, sain hypyn kuitenkin kiinni. Muutkin hypyt sujuivat, mitä nyt salchow jäi kakkoseksi. Kaikkineen ohjelmassa oli mielestäni paljon tosi hyviä asioita. Ohjelman osa-alueisiin en ole ihan tyytyväinen, vähän minulla meni hätäilyksi, Saarinen koosti tunnelmiaan kilpailun päättyessä.

Jenni Saarisen molemmat kilpailuohjelmat ovat uusia. Vapaaohjelmassa liikutaan itämaisissa tunnelmissa.

– Olen halunnut kokeilla uutta tyyliä, ja itämainen liikekieli kiinnostaa minua. Vapaaohjelmani vaatii kuitenkin vielä paljon lisää toistoja, lyhytohjelma tuntuu vielä nyt luontevammalta. Mutta tämä kilpailu oli minulle erittäin hyvää treeniä molempien ohjelmien osalta.

Jenni Saarinen luisteli aiemmin tällä viikolla neljänneksi lyhytohjelmaosiossa. Vapaaohjelmassa hän kiilasi kakkoseksi, ja molempien ohjelmien yhteispisteet riittivät kolmanteen sijaan. Kilpailun voitti Viron Eva-Lotta Kiibus, 173,53, ja hopeaa juhli Sveitsin Alexia Paganini, 168,85.

21-vuotias Saarinen harjoittelee tällä hetkellä Obertsdorfissa Michael Huthin johdolla. Hänen syksyn kilpailusuunnitelmissaan on seuraavana Budapest Trophy kolmen viikon päästä. Kilpailuun matkustaminen on kuitenkin epävarmaa.

– Unkari on tällä hetkellä koronan takia saksalaisille punaisella listalla, joten voi olla, ettei sinne lähdetä.

Nebelhorn Trophyn tulokset


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024