Uutiset

Suomalaiset sarjojen kärjessä Gdanskissa, menestystä myös Zagrebissa

Suomalaiset muodostelmajoukkueet menestyivät kaikilla sarjatasoilla viikonloppuna järjestetyssä Hevelius Cupissa Puolassa. Seniorisarjan voitti Team Unique ja toiseksi luisteli Helsinki Rockettes, joka kuitenkin oli vapaaohjelman ykkönen.

Team Unique johti kilpailua lyhytohjelman jälkeen, mutta vapaaohjelmassa se taipui toiseksi pistein 146,90. Ohjelmaan Betrayed osui kaatuminen otteettomassa askelsarjassa. Kokonaistulos 226,67 on kuitenkin kauden kotimaisen Season´s Best -tilaston paras. Ykköstulos oli tähänkin asti joukkueen nimissä.

Kapteeni Iines Saalasti totesi joukkueen olevan todella iloinen uusista kauden kotimaisista ennätyspisteistä ja hyvistä suorituksista Gdanskissa.

 – Voimme olla tyytyväisiä, että yhdellä virheelläkin tuli hyvä tulos. Se kertoo, että olemme tehneet hyvää työtä.

Helsinki Rockettesin Haavoittunut enkeli soljui virheittä ja toi joukkueelle vapaaohjelman voiton pistein 149,24. Joukkueen kokonaistulos 218,37 on sen oma kauden kärkitulos, mikä takaa joukkueelle edelleen toisen tilan kauden Season´s Best -tilastossa.

Junioreille neloisvoitto

Suomen juniorit säilyttivät neloisjohtonsa myös Hevelius Cupin lopputuloksissa.

HSK:n Team Mystique voitti Gdanskissa ylivoimaisesti myös vapaaohjelman ja saavutti sarjan voiton kokonaispistein 179,98. Pisteitä rokotti kaatuminen Tique Tock -ohjelman liukusarjassa.

Toisena palkintokorokkeelle nousi EVT:n Ice Steps kokonaispistein 151,70. Joukkue luisteli puhtaasti ohjelmansa 3D Elokuvissa. ETK:n Reflections oli vapaaohjelmallaan The Spirits of Glacie viides, mutta säilytti kokonaiskilpailussa kolmannen sijansa yhteispistein 133,40. TTK:n Ice Infinity nousi onnistuneella vedollaan vapaaohjelmasta Jeanne d’Arc kolmanneksi, mutta oli kokonaiskilpailussa neljäs pistein 128,13. Nämä kolme joukkuetta paransivat kauden kärkitulostaan kymmenillä pisteillä.

Noviisitkin voitokkaina

Team Dynamique jatkoi noviisisarjassa HSK:n voittoriviä.  Joukkueen ohjelma Dreaming in New York sujui unelman tavoin ja toi pisteet 84,55. EVT:n Dream Steps vei sarjan toisen sijan pistein 76,00. Onnistunut veto ohjelmasta Thunderbirds sai luistelijat ilon kyyneliin pisteiden selvittyä.

 Myös Oulun Aurora Borealis onnistui suorituksessaan Guardians of the Moon -teemaisesta ohjelmastaan ja vei kilpailun kolmannen tilan pistein 75,95. Tikkurilan Ice Fantasy sai myös iloita jään jälkeen, sillä suoritus Mystic Dream -ohjelmasta toi hienot pisteet 68,06 ja neljännen tilan.

Minoreissa kakkoseksi

Jyväskylän Golden Diamonds osallistui Hevelius Cupin minorisarjaan. Joukkue oli kilpailussa toinen pistein 28,54. Myös Mixed Age -sarjassa oli mukana voitokkaita suomalaisjoukkueita. Kaikki tulokset allaolevasta linkistä.

Hevelius Cupin tulossivu: http://www.pfsa.com.pl/results/1920/HEV0120/index.htm

Lisää viikonlopun tuloksia

Suomalaiset muodostelmaluistelijat kilpailivat viikonvaihteessa myös Zagrebin Snow Flakes Trophyssa.

Junioreiden kilpailun voitti HTK:n Team Fintastic kokonaispistein 198,29. Pistemäärä on kauden kotimaisen Season´s Best -tilaston ykköstulos junoreissa. WG 62:n Sun City Swing oli kilpailussa viides kokonaispistein 142,36.

HTK:n Novettes voitti noviisisarjan pistein 72,06. Lahden Team Soleil oli kolmas pistein 60.66

Tulokset Zagrebista http://puls-hosting.com/zst2020/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024