Uutiset

Oona Ounasvuori pronssilla Latviassa

Oona Ounasvuori pystyi kahteen vahvaan suoritukseen Latvian Volvo Open Cupissa ja otti pronssia lopputuloksella 165,90. Yhteispisteet ovat Ounasvuoren ennätys.

Lyhytohjelman jälkeen Riiassa johdossa ollut Oona Ounasvuori jatkoi vapaaohjelmassa varman hallittua suorittamista. Hyppyjen helpotukset, kuten ritin ja ohjelman toisen axelin jääminen vain yhteen kierrokseen, veivät kuitenkin hänet sekä kilpailuosion että kokonaistulosten kolmanneksi.

– Totta kai virheet harmittavat aina, mutta olen tyytyväinen suoritukseeni varsinkin, kun tunsin itseni tänään vähän väsyneeksi. Ja täytyyhän sitä olla tyytyväinen, kun sain taas vähän nostettua ennätyspisteitäni, Ounasvuori kommentoi.

Volvo Open Cupin naisten kilpailun voitti Georgian Alina Urushadze, 178,29, ja toisena oli Sveitsin Livia Kaiser, 169,37.

Oona Ounasvuori kilpailee viikon päästä Itävallan Grazissa järjestettävässä Challenger-sarjan kilpailussa. Sitten seuraa kilpailutauko joulukuun SM-kisoihin asti.

– Lähden osaksi aikaa Pietariin harjoittelemaan, kuten tein myös lokakuussa Finlandia Trophyn jälkeen.

Helsinkiläisluistelija valmentautuu Suomessa Alisa Drein johdolla ja osin Pietarissa Evgeni Rukavitsinin tiimissä.

Ounasvuori on Suomen naisluistelijoiden kauden Season Best rankingissa toisena heti Jenni Saarisen jälkeen, joka teki lokakuussa Finlandia Trophyssä tuloksen 168,72. Jos taas katsotaan EM-kilpailujen valintatilastoa niin Oona Ounasvuori on ensimmäisenä.

Suomen toinen naisedustaja Petra Palmio oli Latviassa kymmenes, 119,16. Lauri Lankila sijoittui miesten kilpailussa kymmenenneksi pistein 153,07.

Tulokset

Uutista päivitetty 7.11. klo 18.50 Oona Ounasvuoren ranking-tilastojen osalta.


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024