Uutiset

Helsinki Rockettes ja Team Fintastic johtavat Tampereella

Suomen muodostelujoukkueet käynnistivät kautensa lauantaina Tampereella. SM-senioreilla ja -junioreilla on paljon pelissä jo ensimmäisessä valintakilpailussa, sillä paikat kauden MM-kilpailuihin ratkotaan koronapandemian takia vain kotimaisten kilpailujen tulosten pohjalta.

Helsinki Rockettes johtaa senioreiden ensimmäistä SM-valintakilpailua lyhytohjelmien jälkeen 73,10 pisteellä. Toisena on Team Unique 70,91 pisteellä ja kolmantena Marigold IceUnity pistein 68,59.

Hallitseva Suomen mestari, HTK:n Helsinki Rockettes nousi johtoon tunteikkaalla vedolla yksinäisyyttä luotaavasta lyhytohjelmastaan. Se keräsi korkeimmat pisteet sekä teknisistä elementeistä että komponenteista.

HSK:n Team Unique otti kakkospaikan täsmällisellä ja ”unikkimaisen” kovavauhtisella ohjelmalla NOW. Se jäi vahvalla esityksellään vain 2,19 päähän johtopaikasta.

Marigold IceUnityn lyhytohjelmassa soi joiku, jolla joukkue tulkitsi pohjoisen revontulia, tuntureita ja maisemaa. Haikeatunnelmainen ohjelma jäi kuitenkin teknisiltä tasoiltaan jälkeen johtokaksikosta.

Kilpailua käydään tiukoin turvatoimin koronatartuntojen estämiseksi. Tautitilannetta maassamme kuvaa, että Espoon seniorijoukkue Lumineers joutui perumaan osallistumisensa kilpailuun koronatartunnan aiheuttaman karanteenin vuoksi.

Juniorit

Junioreiden hallitseva maailmanmestari, HTK:n Team Fintastic johtaa lyhytohjelmakilpailun jälkeen juniorisarjaa pistein 65,86. Se johdatti puhtaasti sujuneella ohjelmallaan katsojat loistokkaaseen Broadway-maailman. Täpärästi toiseksi jäi 65,17 pisteellä Kaarinan Dream Edges, jonka teemana lyhytohjelmassa on Rubikin kuutio. Kolmanneksi luisteli EsJt:n Valley Bay Synchro virtuaalitodellisuuteen sukeltavalla ohjelmallaan, joka toi 63,90 pistettä.

Noviisit

SM-noviisien sarja on jaettu kahteen lohkoon. Ykköslohkon ensimmäisen valintakilpailun voitti lauantaina HTK:n Finettes 86,20 pisteellä. Toiseksi luisteli HL:n Starlights tuloksella 80,70 pistettä ja kolmanneksi Kaarinan Diamond Edges pistein 74,81.

SM-noviisien kakkoslohkon joukkueet käyvät ensimmäisen valintakilpailunsa sunnuntaina.

Toinen SM-valintakilpailu käydään Helsingissä 12.- 13.2.2020 ja SM-kilpailut niin ikään Helsingissä 27.-28.2.2021
SM-valintakilpailun voi seurata Suomen Taitoluisteluliiton suoratoistokanavalta www.skatingfinland.fi/live
Tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/2021/MLSM1vk/index.htm
Kisainfoa ja sunnuntain aikataulu Tapparan sivuilla: http://taitoluistelu.tappara.fi/taitoluistelu/kilpailut/ml1sm2020.html


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024