Milania Väänäselle ennätystulos Ostravassa

Suomen Taitoluisteluliiton maajoukkueen kuopus, 14-vuotias Milania Väänänen luisteli uransa ensimmäisen junioreiden GP-kilpailun tällä viikolla Tshekissä, Ostravassa. Väänänen ylsi kovakärkisessä kilpailussa sijalle 15 uudella ennätystuloksellaan 133,54.

Pietarissa pääosin harjoitteleva Väänänen harmitteli erityisesti lauantain vapaaohjelmassa sattuneita pieniä epäpuhtauksia hypyissä, mutta yleistunnelma oli valoisa.

– Tuntui kivalta saada kokea ensimmäinen kova kansainvälinen kilpailu, ja olihan tuo ennätystuloskin hieno juttu.

Kilpailun voitti 15-vuotias Alena Kostornaia,Venäjä, pistein 198,38. Toisena oli Etelä-Korean samoin 15-vuotias Yelim Kim, 196,34. Molemmat varmistivat Ostravan kisassa itselleen paikan GP-finaaliin.