Uutiset

Sofia Sulalta tyylikäs kaudenaloitus Puolassa

Toista kauttaan junioreiden Grand Prix -sarjassa luisteleva Sofia Sula käynnisti kilpailukautensa tyylikkäästi Puolassa torstaina. Hän keräsi lyhytohjelmassa kokoon uudet kansainväliset ennätyspisteensä 49,24 ja on ennen vapaaohjelmaa sijalla 14.

Uuden lyhytohjelman ensiesitykseen sisältyi pientä hermoilua, mutta Sofia Sula oli tyytyväinen kokonaisuuteen.

­– Hieman normaalia enemmän ehkä jännitin, eivätkä kaikki elementit menneet suunnitellusti. Olen silti tyytyväinen ohjelman alun hyppy-yhdistelmään, vaikka kolmoishypyistä toinen, tulppi jäikin vähän vajaaksi. Myös piruetit pyörivät hyvin. Vapaaohjelmaan menen hyvillä mielin, sanoi Sula suorituksensa jälkeen.

Sofia Sula valmentautuu nykyisin Italiassa, Torinossa Eduardo De Bernardisin johdolla. Uudessa valmennuskeskuksessa on tehty paljon töitä luistelun laadun ja esittämisen nostamiseksi, ja työ näkyy 16-vuotiaan selvästi aiempaa varmempana ja kypsempänä luisteluna.

Juniorityttöjen kilpailua johtaa Venäjän 15-vuotias Anastasia Tarakanova, 68.14.

Puolan GP-kilpailussa, Gdanskissa luisteltavassa Baltic Cupissa ensiesittäytyy kovassa sarjassa kolme suomalaisnuorta.  15-vuotias Makar Suntsev on mukana junioripoikien kilpailussa, jäätanssissa taas nähdään helsinkiläiset Daniela Ivanitskiy ja Samu Kyyhkynen.

Kilpailun tulossivut


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024