Uutiset

Makar Suntsev ja Olivia Lisko aloittivat Slovakiassa

Taitoluistelun maajoukkueurheilijat Makar Suntsev ja Olivia Lisko käynnistivät Slovakiassa junioreiden Grand Prix -kilpailun. Suntsev on sijalla 10 ja Lisko lähtee vapaaohjelmaan sijalta 17.

17-vuotias Suntsev aloitti kautensa kaksi viikkoa sitten Courchevelin GP:ssä.

– Sain tehtyä lyhytohjelmani paljon puhtaammin kuin Ranskassa, vaikka vieläkin hyppyihin tuli epäpuhtaita alastuloja. Etenin luistelussa rauhallisemmin, ja sain siihen koreografian mukaista ilmaisua ja tarkkuutta.

Suntsevin pisteet ovat 58,17. Suntsevilla oli eniten taisteltavaa lutzin ja tulpin yhdistelmässä, jossa tulppi jäi kahteen kierrokseen. Ohjelman kohokohtia oli tyylikäs askelsarja, jotka myös sujui korkeimmalla vaikeustasolla.

Johdossa on USA:n William Annis, 76,21. Hänen perässään ovat Venäjän Ilya Yablokov, Kirill Sarnovskiy ja Andrei Anisimov, joilla kaikilla on yli 70 pistettä lyhytohjelmasta.

15-vuotias Olivia Lisko luistelee Slovakiassa uransa ensi kertaa GP-kilpailussa. Hän keräsi lyhytohjelmastaan 43,21 pistettä.

– Hätäilin monessa elementissä. Kun ei ole ollut kisoja pitkään aikaan, jännitin tavallista enemmän. Onneksi sain pidettyä paketin kasassa, ja jäällä oli kivaa.

Espoolaiskoululainen takelteli kahdessa hyppyelementissä, kolmoistulppien yhdistelmäksi aiottu suoritus sai kaatumisvähennyksen ja flippi pyöri vain kaksi kierrosta.

Venäjällä on tytöissä neloisjohto, ykkösenä on Sofia Muravieva, 72,52.

Suntsevin ja Liskon lisäksi Košicessa kilpailee Suomen jäätanssipari Daniela Ivanitskiy – David Goldshteyn. Jäätanssi alkaa perjantaina.


Tulokset


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024